Stegt and og tranebærkompot

Bedømmelse

(13 vurderinger)

60+ min

Sprødstegt and med nøddekartofler og verdens nemmeste tranebærkompot! Anden kan tilberedes i god tid.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 landand (ca. 3600 g)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 uskrællede pærer i tykke både, fx conference
  • ¾ liter vand

Tranebærkompot

  • 450 g friske tranebær
  • 350 g sukker (ca. 4 dl)
  • 1 stegepose

Nøddekartofler

  • 1 kg faste kartofler i kvarte
  • ¾ liter vand
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g hakkede hasselnøddekerner

Sauce

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens, skyl og tør anden. Fjern fjerrester. Klip vingespidser og gump af. Gnid anden udvendigt og indvendigt med salt og peber. Fyld anden med pærebåde og sy den sammen med bomuldssnor. Bind evt. vinger og lår ind til andens krop. Læg anden med brystet opad på ovnens rist. Kom halvdelen af vandet, vingespidser, hals og indmad (udelad leveren) i ovnens bradepande. Læg risten ovenpå og steg anden midt i ovnen. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt. Tag efter 2½ time anden ud. Mærk om lårene sidder løst og se om kødsaften er klar. Steg evt. anden færdig. Lad den hvile tildækket i ca. ½ time.

Tranebærkompot

Skyl bærrene og bland dem med sukker i stegeposen. Luk posen og klip et lille hul ved lukningen. "Kog" tranebærrene ved siden af anden i ca. 45 min.

Tag anden ud og skru op for ovnen - 225°. Smag kompotten til. Lad anden hvile tildækket i ca. ½ time - gem andeskyen.

Nøddekartofler

Kom imens kartoflerne i kogende vand. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt smør, salt og nødder. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen mens anden hviler.

Sauce

Si andeskyen og skum fedtet af. Mål skyen, tilsæt vand eller kog ind - 1 dl i alt. Tilsæt mælkesauce, 3 spsk af tranebærkompotten, ost, salt og peber. Bring saucen i kog og smag den til.

Ved serveringen

Se stegt and. Anret pærerne i en skål og hæld lidt tranebærkompot over. Grill andekødet midt i ovnen.

Stegetid, and

2½-3 timer ved 175° - traditionel ovn.

Stegetid, kartofler

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Grill, and

Ca. 5 min.

Tips

Anden kan tilberedes i god tid. Se tips ved stegt and. Kartoflerne kan også gøres klar til bagning i god tid. Varm evt. pærer og tranebærkompot.

Andesteg med sprødt skind

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 36830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 58 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault m.fl. Chateauneuf-du-Pape, Frankrig

Andesteg kræver en fyldig vin med sødme, som også kan matche sødme/syre og fedt. Til denne udgave vil en chateauneuf-du-pape være det bedste match Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til and