Stegt banan med ost og mangosalsa

Stegt banan med ost og mangosalsa

30 min
Lækker salt, sød og sprød appetizer, der smager godt og er lidt anderledes!
https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-banan-med-ost-og-mangosalsa/

Sådan gør du

Mangosalsa
  • Rør alle ingredienserne sammen. Smag mangosalsaen til.
Salsa verde
  • Rør alle ingredienserne sammen. Smag salsa verden til.
  • Skær bananerne i 2 cm tykke skiver. Lad 1 spsk olie blive godt varm i en pande. Steg halvdelen af bananskiverne ca. 2 min på hver side eller til de er gyldne. Tag dem op og lad dem afdryppe på fx køkkenrulle. Gentag med 1 spsk olie og resten af bananskiverne. Tryk de stegte bananskiver flade med en paletkniv, så de er ca. ½ cm tykke. Steg dem igen i resten af olien 1-2 min. på hver side til de er gyldne og sprøde. Anret dem på et fad og fordel mangosalsa, ost og salsa verde på bananskiverne.

Madbananer også kaldet plantains fås typisk hos etniske grønthandlere. De er større og længere end almindelige bananer, men ligner dem ellers. De er mere faste i konsistensen og kan ikke spises rå. Kan du ikke få fat i madbananer, kan du bruge meget grønne almindelige bananer.

Energiindhold for hele retten:

4000 kJ / 956 kcal

Næringsindhold pr. 100g

980 kJ / 234 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 6 % 3,5 g
Kulhydrat: 11,9 % 6,8 g
Fedt: 82,1 % 21,8 g
Relateret video
Sådan skærer man en mango.

Ingredienser

Mangosalsa
1 Mangofrugt i små tern (ca. 200 g)
2 spsk Finthakket rødløg
1½ spsk Friskpresset limesaft
1 spsk Finthakket frisk koriander
1 tsk Finthakkede syltede jalapenos
½ tsk Groft salt
Salsa verde
½ dl Finthakket frisk koriander
1 Lille finthakket fed hvidløg
2 spsk Olivenolie
½ spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
2 Madbananer (plantains) eller 4 grønne bananer
3 spsk Kokosolie
75 g Smuldret salatost i tern