Stegt banan med ost og mangosalsa

Stegt banan med ost og mangosalsa

30 min
Lækker salt, sød og sprød appetizer, der smager godt og er lidt anderledes!

Sådan gør du

Mangosalsa
  • Rør alle ingredienserne sammen. Smag mangosalsaen til.
Salsa verde
  • Rør alle ingredienserne sammen. Smag salsa verden til.
  • Skær bananerne i 2 cm tykke skiver. Lad 1 spsk olie blive godt varm i en pande. Steg halvdelen af bananskiverne ca. 2 min på hver side eller til de er gyldne. Tag dem op og lad dem afdryppe på fx køkkenrulle. Gentag med 1 spsk olie og resten af bananskiverne. Tryk de stegte bananskiver flade med en paletkniv, så de er ca. ½ cm tykke. Steg dem igen i resten af olien 1-2 min. på hver side til de er gyldne og sprøde. Anret dem på et fad og fordel mangosalsa, ost og salsa verde på bananskiverne.
Velbekomme!
Tip

Madbananer også kaldet plantains fås typisk hos etniske grønthandlere. De er større og længere end almindelige bananer, men ligner dem ellers. De er mere faste i konsistensen og kan ikke spises rå. Kan du ikke få fat i madbananer, kan du bruge meget grønne almindelige bananer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4074 kJ / 974 kcal

Næringsindhold pr. 100g

994 kJ / 238 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5,9 % 3,4 g
Kulhydrat: 11,6 % 6,8 g
Fedt: 82,5 % 22,1 g

Ingredienser

Mangosalsa
Mangofrugt i små tern (ca. 200 g)
1
Finthakket rødløg
2 spsk
Friskpresset limesaft
1½ spsk
Finthakket frisk koriander
1 spsk
Finthakkede syltede jalapenos
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Salsa verde
Finthakket frisk koriander
½ dl
Lille finthakket fed hvidløg
1
Olivenolie
2 spsk
Friskpresset limesaft
½ spsk
Groft salt
½ tsk
Madbananer (plantains) eller 4 grønne bananer
2
Kokosolie
3 spsk