
Stegt flæsk med persillesauce
45 min
Stegt flæsk er en elsket ret, som står højt på listen over livretter....her i en slankere version end den traditionelle udgave.
Ingredienser
- 12 skiver stegeflæsk eller kogeflæsk
- ½ tsk groft salt
Persillesauce
- ¼ liter minimælk
- 2½ spsk majsstivelse, fx maizena
-
¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- 2 dl hakket frisk kruspersille
- ½ tsk sukker
- 1 tsk groft salt
- ¼ tsk friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 kg kogte kartofler
- 100 g godt brød
- 800 g salat af fintstrimlet hvidkål,
- fintrevet gulerod og
- finthakket appelsin
Sådan gør du
Sådan gør du
Læg flæskeskiverne på en rist med et fad eller en bradepande under. Steg flæsket midt i ovnen - til det er gyldent og sprødt. Drys med salt.
Persillesauce
Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og bring det i kog op under omrøring. Tilsæt madlavningsfløde, persille og sukker og lad saucen koge i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.
Server det stegte flæsk med persillesaucen, kogte kartofler, brød og salat.
Stegetid
Ca. ½ time ved 250° - traditionel ovn.
Tip
Du kan også stege flæsket på panden. Steg det uden ekstra fedtstof og smid det smeltede fedt ud. Så er der faktisk kun 2 g fedt tilbage i en skive stegt flæsk.
Bemærk
Vil du ned i vægt, kan du spise 2 skiver stegt flæsk, 2 kartofler, 1 dl sauce og alle de grøntsager, du har lyst til og evt. et lille stykke brød.
Sådan snitter du kål
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 10350 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 40,2 g
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 23 %