Stegt flæsk med persillesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(85 vurderinger)

45 min

Stegt flæsk er en elsket ret, som står højt på listen over livretter....her i en slankere version end den traditionelle udgave.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 12 skiver stegeflæsk eller kogeflæsk
  • ½ tsk groft salt

Persillesauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 100 g godt brød
  • 800 g salat af fintstrimlet hvidkål,
  • fintrevet gulerod og
  • finthakket appelsin

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg flæskeskiverne på en rist med et fad eller en bradepande under. Steg flæsket midt i ovnen - til det er gyldent og sprødt. Drys med salt.

Persillesauce

Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og bring det i kog op under omrøring. Tilsæt madlavningsfløde, persille og sukker og lad saucen koge i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Server det stegte flæsk med persillesaucen, kogte kartofler, brød og salat.

Stegetid

Ca. ½ time ved 250° - traditionel ovn.

Tip

Du kan også stege flæsket på panden. Steg det uden ekstra fedtstof og smid det smeltede fedt ud. Så er der faktisk kun 2 g fedt tilbage i en skive stegt flæsk.

Bemærk

Vil du ned i vægt, kan du spise 2 skiver stegt flæsk, 2 kartofler, 1 dl sauce og alle de grøntsager, du har lyst til og evt. et lille stykke brød.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag