Stegt flæsk med persillesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(77 vurderinger)

45 min

Stegt flæsk er en elsket ret, som står højt på listen over livretter....her i en slankere version end den traditionelle udgave.

Ingredienser

Antal portioner
  • 12 skiver stegeflæsk eller kogeflæsk
  • ½ tsk groft salt

Persillesauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 100 g godt brød
  • 800 g salat af fintstrimlet hvidkål,
  • fintrevet gulerødder og
  • finthakket appelsiner

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg flæskeskiverne på en rist med et fad eller en bradepande under. Steg flæsket midt i ovnen - til det er gyldent og sprødt. Drys med salt.

Persillesauce

Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og bring det i kog op under omrøring. Tilsæt madlavningsfløde, persille og sukker og lad saucen koge i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Server det stegte flæsk med persillesaucen, kogte kartofler, brød og salat.

Stegetid

Ca. ½ time ved 250° - traditionel ovn.

Tip

Du kan også stege flæsket på panden. Steg det uden ekstra fedtstof og smid det smeltede fedt ud. Så er der faktisk kun 2 g fedt tilbage i en skive stegt flæsk.

Bemærk

Vil du ned i vægt, kan du spise 2 skiver stegt flæsk, 2 kartofler, 1 dl sauce og alle de grøntsager, du har lyst til og evt. et lille stykke brød.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde: