Stegt flæsk og persillesauce
45 min

Stegt flæsk og persillesauce

I årevis var denne herlige ret sat i skammekrogen, men nu er den igen dukket op på mange restauranters spisekort.
Bedømmelse (73 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt flæsk og persillesauce

I årevis var denne herlige ret sat i skammekrogen, men nu er den igen dukket op på mange restauranters spisekort.

Antal portioner
  • 600 g svinebryst af stegestykket i skiver
  • ½ tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 3 rødløg i både
  • 5 gulerødder mindre stykker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Persillesauce

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Fordel kødet på risten i bradepanden og steg svinebrystet øverst i ovnen. Vend det efter ca. 15 min. og steg det færdigt. Læg det gyldne, sprøde flæsk på et stykke køkkenrulle og drys med salt.

Smelt imens smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og gulerødder i ca. 3 min og drys med salt og peber.

Persillesauce

Kom saucen i en tykbundet gryde sammen med persille, sennep, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den under omrøring. Smag til.

Stegetid

Stil kødet i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 35 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %
Print