

Stegt flæsk og persillesauce
45 min
I årevis var denne herlige ret sat i skammekrogen, men nu er den igen dukket op på mange restauranters spisekort.
Ingredienser
Antal portioner
- 600 g svinebryst af stegestykket i skiver
- ½ tsk groft salt
- 10 g smør
- 3 rødløg i både (ca. 250 g)
- 5 gulerødder mindre stykker (ca. 350 g)
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Persillesauce
-
½ liter Karolines Køkken® mælkesauce
- 2 dl grofthakket frisk kruspersille
- 2 tsk grov sennep
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 kg kartofler
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Fordel kødet på risten i bradepanden og steg svinebrystet øverst i ovnen. Vend det efter ca. 15 min. og steg det færdigt. Læg det gyldne, sprøde flæsk på et stykke køkkenrulle og drys med salt.
Smelt imens smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og gulerødder i ca. 3 min og drys med salt og peber.
Persillesauce
Kom saucen i en tykbundet gryde sammen med persille, sennep, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den under omrøring. Smag til.
Stegetid
Stil kødet i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 35 min.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 9920 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 28,8 g
- Protein: 24 %
- Kulhydrat: 47 %
- Fedt: 29 %