Laks i ovn
Her får du opskriften på perfekt tilberedt laks i ovn. 10 min. ved 225° - varmluft, så er den stadig "rosa" i midten, hvilket giver en saftig og super lækker laks. Hvis det er en hel lakseside, slukker du ovnen og lader den hvile i ovnen i yderligere 10 min. Laks kan tilberedes som den er, men kan også krydres på forskellig vis. I denne opskrift giver vi dig tips til 3 forskellige smagsvariationer af laks i ovn.
Ingredienser
Middelhavslaks
|
600 g
Fersk laks i fire stykker
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 dl
Finthakkede krydderurter, fx basilikum og persille
|
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
|
6 skiver
Citroner (usprøjtede)
|
BBQ laks
|
600 g
Fersk laks i fire stykker
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 spsk
Brun farin
|
|
|
2 tsk
Limeskal (usprøjtet)
|
|
|
2 tsk
Røget paprika
|
|
|
1 tsk
Hvidløgspulver
|
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
Asiatisk laks
|
600 g
Fersk laks i fire stykker
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Sesamolie
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 spsk
Teriyakisauce
|
|
|
1 spsk
Østerssauce
|
|
|
2 tsk
Stærk chilisauce
|
|
|
2 spsk
Sesamfrø
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Tilberedningstid på en hel side laks: 10 min. ved 225° - varmluft. Sluk for ovnen og lad den stå ved eftervarmen i yderligere 10 min. Tjek laksen på samme på som laksestykkerne.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
780 kJ / 186 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,4 g |
| Protein: | 18,2 g |
| Fedt: | 12,2 g |
| Kulhydrat: | 1,1 g |