Stegt lam med ostecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

En favorit! Du kan også bruge lammesteaks - eller oksekød.

Ingredienser

Antal portioner

Bagte tomater

  • 500 g cocktailtomater i halve
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostecreme

Oliven i rødløgsdressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 1 grofthakket rødløg
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 100 g sorte oliven med sten
  • 8 lammekoteletter (ca. 1 kg)
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler eller
  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagte tomater

Vend tomaterne sammen med olie, hvidløg, sukker, salt og peber. Læg tomaterne med skærefladen opad på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Ostecreme

Rør ost og fraiche sammen til en creme. Stil ostecremen tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Oliven i rødløgsdressing

Pisk olie og eddike sammen og vend rødløg, persille og oliven i dressingen. Stil dressingen tildækket i køleskabet indtil servering.

Skær 3-4 snit i kanten af hver kotelet. Lad smørret gyldne i en pande. Drys kødet med salt og peber og steg koteletterne ca. 4 min. på hver side.

Bagetid

Ca. 1 time ved 125° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for salatost i blok kan du fx bruge gedeost.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 61 %

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Chianti, Italien

Til denne middelhavsret vil en fyldig vin med god syre og krydderi være perfekt. Vælg en chianti classico, gerne med et mærke med en sort hane på flaskehalsen Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost