Pasta med grillet ost og tomatsalat
&format=webp)
Pasta med grillet ost og tomatsalat er er dejlig let ret, som passer godt i grillsæsonen. Grillosten har den egenskab at den ikke smelter, selvom den bliver varm, så den bevarer sin facon. Det gør den velegnet til at skære i skiver og grille. Server pasta med grillet ost og tomatsalat på en dejlig sommeraften, om foråret eller i sensommeren, når det bugner med solmodne tomater. Pasta med grillet ost og tomatsalat kan komme på menuen en af de dage, hvor I vil spise uden kød, men ikke give køb på masser af smag.
Ingredienser
Pasta
3 liter
Vand
|
|
---|---|
3 tsk
Groft salt
|
|
400 g
Tørret pasta, fx spaghetti
|
Grillet ost
1 pakke
Grillost
|
|
---|---|
1 tsk
Olie
|
Tomatsalat
1 tsk
Olivenolie
|
|
---|---|
5
Tomater i grove tern (ca. 200 g)
|
|
2
Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
|
|
250 g
Grønne asparges i skrå skiver
|
|
2
Store finthakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
Pynt
1 dl
Grofthakkede basilikumblade
|
|
---|---|
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Flagesalt og groftkværnet peber
|
Sådan gør du
Pasta
Grillet ost
Tomatsalat
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Vil du have mere stegeskorpe på osten, kan du skære den i skiver, inden du griller. Pensl skiverne med olie og grill ca. 1 min. på hver side.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
639 kJ / 153 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,2 g |
Protein: | 7 g |
Fedt: | 6,7 g |
Kulhydrat: | 16 g |
Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Pensl osten med olie og grill den 1½-2 min. på hver side ved kraftig varme. Og vupti! Så er den klar til servering.
