Stegt torskerogn og ærtepuré
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift

Stegt torskerogn og ærtepuré

Sprødstegt torskerogn...ahhh. Nyd den friske rogn mens den er her.
Nøglehulsmærket opskrift
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt torskerogn og ærtepuré

Nøglehulsmærket opskrift

Sprødstegt torskerogn...ahhh. Nyd den friske rogn mens den er her.

Antal portioner
  • 500 g frisk torskerogn
  • 1 liter vand
  • ½ spsk groft salt
  • 2 spsk lagereddike
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt

Ærtepuré

Tilbehør

  • 1 kg ovnbagte, halve små kartofler, fx nix pille
  • 200 g dampede rødløg i kvarte
  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Skyl torskerognen og pak den stramt ind i smørrebrøds- eller bagepapir. Kom rognen i en gryde med vand tilsat salt og eddike. Bring vandet i kog og kog rognen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - torskerognen skal føles fast. Tag rognen op, lad den køle lidt af og fjern de groveste hinder (rognen er lettest at stege med hinder på, man kan fjerne dem, når man spiser rognen.) Skær torskerognen i ca. 1 cm tykke skiver.

Bland citronskal, hvidløg og persille (gem evt. lidt til pynt) og vend torskerognsskiverne i blandingen. Lad smørret gyldne i en pande. Steg torskerognen ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys med salt.

Ærtepuré

Kom imens alle ingredienserne i en gryde og blend med en stavblender, til hytteost og ærter er godt blandet. Bring ærtepuréen i kog under omrøring og smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 19 %
Print