Stegte kødboller med karrysauce
45 min

Stegte kødboller med karrysauce

Denne ret leder tankerne hen på boller i karry og de stegte kødboller tilfører knas og sprødhed til retten.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte kødboller med karrysauce

Denne ret leder tankerne hen på boller i karry og de stegte kødboller tilfører knas og sprødhed til retten.

Antal portioner
  • 400 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 300 g broccoli i mønter og små buketter
  • 200 g ekstrafine ærter
  • mild mangochutney

Fremgangsmåde:

Bland det hakkede kød med salt. Dyp en spiseske i koldt vand og form farsen til 20 små kødboller - på størrelse med valnødder. Lad olien blive varm i en pande. Steg kødbollerne først ca. min. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 5 min. ved jævn varme - ryst panden så de bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Lad olien blive varm i en tykbundet gryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits løgene i ca. ½ min. Drys mel i under omrøring, tilsæt vand og lad løgene koge ved svag varme i ca. 2 min. Tilsæt fraiche, mangochutney, salt og peber og bring atter saucen i kog. Kog karrysaucen ved varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Tip

Hvis saucen er for tyk, kan den tilsættes lidt ekstra vand.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %
Print