Stegte kødboller med karrysauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

Denne ret leder tankerne hen på boller i karry og de stegte kødboller tilfører knas og sprødhed til retten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 300 g broccoli i mønter og små buketter
  • 200 g ekstrafine ærter
  • mild mangochutney

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland det hakkede kød med salt. Dyp en spiseske i koldt vand og form farsen til 20 små kødboller - på størrelse med valnødder. Lad olien blive varm i en pande. Steg kødbollerne først ca. min. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 5 min. ved jævn varme - ryst panden så de bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Lad olien blive varm i en tykbundet gryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits løgene i ca. ½ min. Drys mel i under omrøring, tilsæt vand og lad løgene koge ved svag varme i ca. 2 min. Tilsæt fraiche, mangochutney, salt og peber og bring atter saucen i kog. Kog karrysaucen ved varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Tip

Hvis saucen er for tyk, kan den tilsættes lidt ekstra vand.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag