Stegte poussiner med rosmarin
45 min

Stegte poussiner med rosmarin

Små lækre poussiner stegt og serveret med en lækker sauce.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte poussiner med rosmarin

Små lækre poussiner stegt og serveret med en lækker sauce.

Antal portioner

Poussiner

  • 4 poussiner
  • 10 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 friske rosmarinkviste
  • 4 skiver spegeskinke i halve

Sauce

  • 10 g smør
  • 500 g champignoner i halve
  • 200 g aflange skalotteløg i halve
  • 1 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 10 forårsløg i skrå skiver
  • evt. sky fra pousssinerne

Tilbehør

  • 1 kg kogte eller bagte kartofler

Fremgangsmåde:

Poussiner

Fjern gump, vingespidser og evt. fjer fra poussinerne. Del dem i halve, rens, skyl og tør dem. Læg poussinerne i ovnens bradepande på bagepapir og pensl dem med smør. Drys med salt og peber og steg dem øverst i ovnen. Tag dem ud efter ca. 10 min. og fordel rosmarin og spegeskinke på fuglene. Steg dem færdige.

Sauce

Lad imens smørret smelte ved kraftig varme i en sauterpande, men uden at det bruner. Svits champignon og løg i ca. 5 min. Tilsæt rosmarin, salt, peber og fløde.Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg og evt. sky fra poussinerne og kog i yderligere ca. ½ min. Smag til.

Ved serveringen

Anret poussinerne i et varmt fad og server dem sammen med sauce og kogte kartofler.

Stegetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 29 %
Print

Vin match

Semillon, verdeca, malvasia Salento, Italien

En hvidvin fra Syditalien, fx en bianco salento vil være dejlg hertil. Vil du have rødvin, så find en let chianti (ikke classico) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling