Stegte sild og peberrodskartofler
60+ min

Stegte sild og peberrodskartofler

Den lækre sild har sæson hele året, men er især god forår og efterår (vår- og høstsild). Da er den er større, federe og har mere smag.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte sild og peberrodskartofler

Den lækre sild har sæson hele året, men er især god forår og efterår (vår- og høstsild). Da er den er større, federe og har mere smag.

Antal portioner

Peberrodskartofler

  • 2 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1¼ kg skrællede kartofler i halve
  • 5 spsk fintrevet frisk peberrod
  • 8 sildefileter
  • 50 g rugmel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk rapsolie

Pynt

  • karse
  • fintrevet frisk peberrod

Tilbehør

  • 500 g dampede porrer

Fremgangsmåde:

Peberrodskartofler

Pisk hvedemel og ½ dl af mælken sammen i en gryde. Pisk resten af mælken i sammen med salt og peber. Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt kartoflerne og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 35 min., eller til kartoflerne er møre - rør af og til. Vend den fintrevne peberrod i de varme kartofler lige inden serveringen og smag til.

Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og vend dem i rugmel blandet med salt og peber. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg halvdelen af sildefileterne ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side. Tag fileterne af panden og hold dem varme. Steg resten af fisken.

Tip

Peberrod er meget flygtigt i smagen. Det betyder at den skal tilsættes den varme sauce som noget at det sidste. Hav rigeligt med friskrevet peberrod ved siden af, til dem der gerne vil have, at det river lidt i næsen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 30 %
Print