Stikkelsbær med panna cotta låg

Bedømmelse

(16 vurderinger)

60+ min

Frisk dessert med interessant kombination af den flydende kompot af stikkelsbær og det cremede flødelåg.

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g modne stikkelsbær
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ dl vand
  • 25 g mandelsplitter

Panna cotta låg

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bærrene er møre. Mos bær og væde gennem en sigte. Rør en jævning af majsstivelse og vand. Hæld jævningen i gryden sammen med stikkelsbærrene. Kog stikkelsbærgrøden ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Vend mandelsplitter i grøden, smag den til og fordel den i 4 portionsglas. Stil glassene tildækket i køleskabet.

Panna cotta låg

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom sukker og fløde i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og lad flødeblandingen køle lidt af. Hæld forsigtigt ca. ½ dl i hvert portionsglas, så det danner låg. Stil stikkelsbærdesserterne tildækket med et viskestykke i køleskabet i ca. 2 timer eller til panna cotta lågene er stivnede.

Tip

Smag stikkelsbærrene til med 1 tsk hakkede friske pebermynteblade.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 62 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Druen sauvignon blanc passer rigtig godt til stikkelsbær, og indgår i de søde vine fra Bordeaux, fx sauternes og monbassillac Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær