Stikkelsbær med panna cotta låg
60+ min

Stikkelsbær med panna cotta låg

Frisk dessert med interessant kombination af den flydende kompot af stikkelsbær og det cremede flødelåg.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stikkelsbær med panna cotta låg

Frisk dessert med interessant kombination af den flydende kompot af stikkelsbær og det cremede flødelåg.

Antal portioner
  • 300 g modne stikkelsbær
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ dl vand
  • 25 g mandelsplitter

Panna cotta låg

Fremgangsmåde:

Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bærrene er møre. Mos bær og væde gennem en sigte. Rør en jævning af majsstivelse og vand. Hæld jævningen i gryden sammen med stikkelsbærrene. Kog stikkelsbærgrøden ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Vend mandelsplitter i grøden, smag den til og fordel den i 4 portionsglas. Stil glassene tildækket i køleskabet.

Panna cotta låg

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom sukker og fløde i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og lad flødeblandingen køle lidt af. Hæld forsigtigt ca. ½ dl i hvert portionsglas, så det danner låg. Stil stikkelsbærdesserterne tildækket med et viskestykke i køleskabet i ca. 2 timer eller til panna cotta lågene er stivnede.

Tip

Smag stikkelsbærrene til med 1 tsk hakkede friske pebermynteblade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Druen sauvignon blanc passer rigtig godt til stikkelsbær, og indgår i de søde vine fra Bordeaux, fx sauternes og monbassillac Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær