Stikkelsbær med panna cotta låg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Frisk dessert med interessant kombination af den flydende kompot af stikkelsbær og det cremede flødelåg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g modne stikkelsbær
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ dl vand
  • 25 g mandelsplitter

Panna cotta låg

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bærrene er møre. Mos bær og væde gennem en sigte. Rør en jævning af majsstivelse og vand. Hæld jævningen i gryden sammen med stikkelsbærrene. Kog stikkelsbærgrøden ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Vend mandelsplitter i grøden, smag den til og fordel den i 4 portionsglas. Stil glassene tildækket i køleskabet.

Panna cotta låg

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom sukker og fløde i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og lad flødeblandingen køle lidt af. Hæld forsigtigt ca. ½ dl i hvert portionsglas, så det danner låg. Stil stikkelsbærdesserterne tildækket med et viskestykke i køleskabet i ca. 2 timer eller til panna cotta lågene er stivnede.

Tip

Smag stikkelsbærrene til med 1 tsk hakkede friske pebermynteblade.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Druen sauvignon blanc passer rigtig godt til stikkelsbær, og indgår i de søde vine fra Bordeaux, fx sauternes og monbassillac Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær