Stikkelsbærfyldte makreller

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Makrellen bugner af sommer med fyld af stikkelsbær og krusemynteblade.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 udbenede makreller med skind (ca. 500 g)
  • 200 g modne stikkelsbær i kvarte
  • 2 spsk friske krusemynteblade
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • ½ tsk groft salt
  • bomuldssnor
  • 500 g fintstrimlet hvidkål
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g tynde skiver ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og tør makrellerne og del dem på midten. Rids skindet et par gange på begge sider. Fyld makrellerne med stikkelsbær, mynte, chili og salt. Bind bomuldssnor 2-3 steder om hvert stykke fisk, så de bliver holdt sammen. Læg fsken i en pande, skru op til kraftig varme og brun makrellerne ca. 2 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg makrellerne færdige i ca. 3 min. - vend af og til.

Vend hytteost sammen med chili, limeskal, mynte og salt. Smag til.

Bland hvidkålen med salt og server den sammen med makreller, hytteost og ristet rugbrød.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde: