Stokkeslaw - af en rest broccoli og blomkål

30 min
Stokkeslaw - af en rest broccoli og blomkål

I denne "slaw" er stokkene fra broccoli og blomkål også brugt - så er der intet spild...

Ingredienser

2 dl Creme fraiche
¾ spsk Flydende honning
1 spsk Dijonsennep
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
2½ spsk Friskpresset citronsaft
125 g Broccoli - kun stokken
325 g Blomkål inkl. stokken
4 Blade af blomkål
1 dl Finthakkede mynteblade
50 g Dadler

Pynt

Mynteblade
Udstenede dadler

Sådan gør du

  • Bland cremefraiche, honning, sennep, citronskal og -saft. Snit broccoli- og blomkålsstokkene samt blomkål og blomkålsbladene fint og vend det i dressingen sammen med mynteblade Hak dadlerne fint og vend dem i til sidst. Smag til.

Tip

  • Hvis du har en rest kogte perlespelt eller ris, kan du tilsætte dem for mere fylde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4392 kJ / 1050 kcal

Næringsindhold pr. 100g

157 kJ / 38 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 22,6 % 2,1 g
Kulhydrat: 47,1 % 4,4 g
Fedt: 30,3 % 1,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/stokkeslaw---af-en-rest-broccoli-og-blomkal/