Stort grovhorn
60+ min

Stort grovhorn

Nem opskrift på et dejligt og fedtfattigt brød med røde linser og friskekrydderurter. Prøv det, det smager lækkert.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stort grovhorn

Nem opskrift på et dejligt og fedtfattigt brød med røde linser og friskekrydderurter. Prøv det, det smager lækkert.

24 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 1 dl hele røde linser
  • 1¾ dl vand
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 dl klippet frisk purløg
  • 350 g fuldkornshvedemel (ca. 5½ dl)
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Pynt

  • fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde:

Læg linserne i blød i koldt vand 1 døgn. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt tykmælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt linser og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en stor trekant - 55 cm fra bund til spids og rul sammen. Sæt hornet på smurt bageplade, og lad det efterhæve i ca. ½ time. Pensl med æg og drys med fuldkornshvedemel. Bag hornet nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16149 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 15 %
Print