Stuvede porrer

15 min
Stuvede porrer

Helt enkel og dejlig måde at spise porrer på. Passer godt til et stykke kød eller fisk.

Ingredienser

500 g Rensede porrer
25 g Smør
2½ dl Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 tsk Friskpresset citronsaft
Evt. et drys krydderurter eller porretop

Sådan gør du

Stuvede porrer

  • Skær porrene i ca. 4 cm stykker. Del evt. meget tykke porrer på langs.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun porrestykkerne i ca. 4 min. ved jævn til kraftig varme - vend af og til.
  • Ryst fløden godt og hæld den på porrene sammen med salt og peber.
  • Kog i 3-4 min. ved svag varme og uden låg. Tilsæt citronsaft og smag til.
  • Drys evt. med krydderurter og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2488 kJ / 595 kcal

Næringsindhold pr. 100g

318 kJ / 76 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 11,5 % 2,2 g
Kulhydrat: 27,2 % 5,1 g
Fedt: 61,3 % 5,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/stuvede-porrer/