Suppe med brøndkarse
45 min

Suppe med brøndkarse

Suppe med brøndkarse er en velsmagende sommerinspireret suppe, der egner sig godt som forret. Suppens friske smag kan kun nydes.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med brøndkarse

Suppe med brøndkarse er en velsmagende sommerinspireret suppe, der egner sig godt som forret. Suppens friske smag kan kun nydes.

Antal portioner
  • 2 agurker
  • 1 tsk groft salt
  • 4 tomater
  • 1 liter kogende vand

Suppe

  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 8 skalotteløg i grove stykker
  • 2 små fed hvidløg i skiver
  • ½ tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ tsk cayennepeber
  • 7 dl klippet frisk brøndkarse (3 potter)
  • 4 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%

Ostebrød

Fremgangsmåde:

Skræl agurkerne og skær dem igennem på langs. Fjern kernerne og skær agurkerne i tern. Læg dem i en skål og drys med salt. Skyl agurkerne i koldt vand efter ca. 10 min. og pres dem fri for væde. Prik tomaterne med en kødnål og kom dem i en gryde med kogende vand i ca. 15 sek. Tag tomaterne op, brus dem over med koldt vand og flå skindet af. Del tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær derefter "kødet" i tynde strimler.

Suppe

Bring bouillon, løg, hvidløg, sukker, salt og cayennepeber i kog i en tykbundet gryde. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld suppen i en skål og rør brøndkarse og fraiche i (gem 1 spsk fraiche til pynt). Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Hæld suppen tilbage i gryden, varm den op til kogepunktet og smag til. (Den må ikke koge)

Ostebrød

Skær hvert pitabrød i 4 trekanter og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel osten på brødstykkerne og bag dem midt i ovnen.

Ved serveringen

Læg agurketern og tomatstrimler i en stor, varm skål og hæld suppen over. Pynt med fraiche.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 38 %
Print

Vin match

Grüner veltliner Kamptal, Østrig

Til denne spændende suppe vil en hvidvin fra østrig på druen grüner veltliner være rigtig lækker Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær