Svampegryde med nøddedrys og mosede kartofler
30 min
•
&format=webp)
En fin vegetarisk gryderet med sprødt drys af hasselnødder, porretop og citronskal. Serveret med mosede kartofler med smør...og den er hjemme.
Ingredienser
Svampegryde
10 g
Smør
|
|
---|---|
225 g
Champignoner i halve og kvarte
|
|
3
Gulerødder i stave (ca. 200 g)
|
|
3
Porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
|
|
1 spsk
Honning
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 tsk
Hvedemel
|
|
1 dl
Vand
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Nøddedrys
25 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 dl
Porretop i helt tynde ringe
|
1 kg
Skællede melede kartofler i grove tern
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
1 tsk
Havsalt, fx læsø
|
|
25 g
Smør
|
Sådan gør du
Svampegryde
Nøddedrys
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
265 kJ / 63 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,6 g |
Protein: | 1,6 g |
Fedt: | 2,3 g |
Kulhydrat: | 9 g |
