Svampegryde med nøddedrys og mosede kartofler
30 min
&format=webp)
En fin vegetarisk gryderet med sprødt drys af hasselnødder, porretop og citronskal. Serveret med mosede kartofler med smør...og den er hjemme.

Ingredienser
4 personer
Svampegryde
10 g Smør | |
---|---|
225 g Champignoner i halve og kvarte | |
3 Gulerødder i stave (ca. 200 g) | |
3 Porrer i tynde ringe (ca. 300 g) | |
1 spsk Honning | |
1 spsk Friskpresset citronsaft | |
2 tsk Hvedemel | |
1 dl Vand | |
¼ liter Madlavningsfløde | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
Nøddedrys
25 g Grofthakkede hasselnøddekerner | |
---|---|
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet) | |
1 dl Porretop i helt tynde ringe |
1 kg Skællede melede kartofler i grove tern | |
---|---|
½ liter Vand | |
1 tsk Havsalt, fx læsø | |
25 g Smør |
Sådan gør du
Svampegryde
Nøddedrys
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7237 kJ / 1730 kcal
Næringsindhold pr. 100g
265 kJ / 63 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 10 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 57,5 % | 9 g |
Fedt: | 32,5 % | 2,3 g |