Svampesalat med sennepsbagt torsk
45 min
•
De marinerede svampe passer fantastisk godt sammen med den saftige fisk. Og alle smagssanser kommer i spil - surt, sødt salt, bittert og umami. Så føles et måltid fuldendt.
Ingredienser
Marinerede svampe
|
450 g
Rensede, blandede svampe, fx kejser-, bøge- og østershatte
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Grov sennep
|
|
|
1 dl
Koldpresset rapsolie
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Renset torskefilet uden skind (ca. 500 g)
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
2 spsk
Grov sennep
|
|
|
25 g
Smør
|
|
2
Pærer i tynde både, fx conference (ca. 250 g)
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
2
Hjertesalat i tynde både (ca. 225 g)
|
|
|
100 g
Tørrede tranebær
|
|
|
1
Lille bakke karse i små buketter
|
Tilbehør
|
240 g
Ristet rugbrød
|
|---|
Sådan gør du
Marinerede svampe
Bagetid
Tip
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
557 kJ / 133 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,4 g |
| Protein: | 6,2 g |
| Fedt: | 7,7 g |
| Kulhydrat: | 9,8 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.