Svampesalat med sennepsbagt torsk
                                
                                     45 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    De marinerede svampe passer fantastisk godt sammen med den saftige fisk. Og alle smagssanser kommer i spil - surt, sødt salt, bittert og umami. Så føles et måltid fuldendt.
Ingredienser
Marinerede svampe
| 
                                     
                                            
                                                    450 g
                                                Rensede, blandede svampe, fx kejser-, bøge- og østershatte
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Grov sennep
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Koldpresset rapsolie
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Friskpresset citronsaft
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 tsk
                                                Fintrevet citronskal (usprøjtet)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ¾ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Renset torskefilet uden skind (ca. 500 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Grov sennep
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Pærer i tynde både, fx conference (ca. 250 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Friskpresset citronsaft
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Hjertesalat i tynde både (ca. 225 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Tørrede tranebær
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Lille bakke karse i små buketter
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    240 g
                                                Ristet rugbrød
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Marinerede svampe
Bagetid
Tip
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
557 kJ / 133 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,4 g | 
| Protein: | 6,2 g | 
| Fedt: | 7,7 g | 
| Kulhydrat: | 9,8 g | 
            Relateret video
            Sådan fileterer du torsk
            
    Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.