Svampesuppe med brombærsalsa
30 min
•

Suppen her leder tankerne hen på brombærkrat, svampejagt og efterår! Med frosne bær kan du lave den hele året...
Ingredienser
Brombærsalsa
20 g
Smør
|
|
---|---|
6
Pastinakker i små tern (ca. 350 g)
|
|
4
Rødløg i både (ca. 200 g)
|
|
2 tsk
Rørsukker
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
150 g
Friske eller optøede, frosne brombær
|
|
1 dl
Frisk timian
|
Svampesuppe
10 g
Smør
|
|
---|---|
225 g
Rensede champignoner i kvarte
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
½ tsk
Tørret timian
|
|
3½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
300 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Brombærsalsa
Svampesuppe
Ved serveringen
Hvis du ønsker en tyndere suppe kan du tilsætte lidt vand eller mælk. Du kan også lave suppen med Arla Karolines Køkken® madlavningsfløde 8% eller 15%.
Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8069 kJ / 1929 kcal
Næringsindhold pr. 100g
375 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 13,3 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 59,2 % | 13,1 g |
Fedt: | 27,5 % | 2,8 g |
