Svampesuppe med brombærsalsa
30 min
•

Suppen her leder tankerne hen på brombærkrat, svampejagt og efterår! Med frosne bær kan du lave den hele året...
Ingredienser
Brombærsalsa
20 g
Smør
|
|
---|---|
6
Pastinakker i små tern (ca. 350 g)
|
|
4
Rødløg i både (ca. 200 g)
|
|
2 tsk
Rørsukker
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
150 g
Friske eller optøede, frosne brombær
|
|
1 dl
Frisk timian
|
Svampesuppe
10 g
Smør
|
|
---|---|
225 g
Rensede champignoner i kvarte
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
½ tsk
Tørret timian
|
|
3½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
300 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Brombærsalsa
Svampesuppe
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du ønsker en tyndere suppe kan du tilsætte lidt vand eller mælk. Du kan også lave suppen med Arla Karolines Køkken® madlavningsfløde 8% eller 15%.
Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8069 kJ / 1929 kcal
Næringsindhold pr. 100g
375 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 13,3 % | 2,9 g |
Fedt: | 27,5 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 59,2 % | 13,1 g |
