Svampesuppe med timiandrys
45 min

Svampesuppe med timiandrys

Svampesuppen lavet på base af mornaysauce. Nemt og godt!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampesuppe med timiandrys

Svampesuppen lavet på base af mornaysauce. Nemt og godt!

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 75 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 1dl)
  • 450 g rensede champignoner
  • 3 pillede rødløg
  • 25 g smør
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 10 kviste af frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk friske timianblade

Tilbehør

  • 240 g ristede tortillas (majspandekager)

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Skyl linserne og kom dem i det kogende vand. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min., til linserne lige er møre, men ikke kogt ud. Lad linserne dryppe af i en sigte.

Skær imens halvdelen af champignonerne i tynde skiver og gem dem. Hak resten groft. Skær halvdelen af løgene i meget tynde både. Gem også dem og hak resten groft. Lad smørret smelte i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg og timiankviste i ca. 1 min. Tilsæt de hakkede champignoner og de hakkede løg og svits i yderligere ca. 8 min. Kom laurbærblad, bouillon, ostesauce, salt og peber i gryden og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag timiankvistene op og blend suppen med en stavblender, til den er glat.

Bland de skiveskårne champignoner med løgbåde og timianblade. Tag lidt fra til pynt og vend resten i suppen sammen med de kogte linser. Bring suppen i kog under omrøring og smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 30 %
Print