Sveskedessert

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Sveskegrød, mandler og flødelåg. En forrygende dessert for alle som elsker svesker.

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g grofthakkede svesker uden sten
  • 2 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 25 g mandelsplitter

Flødelåg

Pynt

  • mandelsplit

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring svesker, vand, sukker og citronsaft i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til sveskerne er møre. Vend mandelsplitterne i sveskegrøden og smag den til. Fordel grøden i 4 portionsglas og stil dem tildækket i køleskabet.

Flødelåg

Læg imens husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom sukker og fløde i en gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og lad flødeblandingen køle lidt af. Hæld forsigtigt ca. ½ dl i hvert portionsglas, så det danner låg. Stil sveskedesserterne tildækket med et viskestykke i køleskabet i ca. 2 timer eller til flødelågene er stivnede.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: