Sveskedessert

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Sveskegrød, mandler og flødelåg. En forrygende dessert for alle som elsker svesker.

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g grofthakkede svesker uden sten
  • 2 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 25 g mandelsplitter

Flødelåg

Pynt

  • mandelsplit

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring svesker, vand, sukker og citronsaft i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til sveskerne er møre. Vend mandelsplitterne i sveskegrøden og smag den til. Fordel grøden i 4 portionsglas og stil dem tildækket i køleskabet.

Flødelåg

Læg imens husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom sukker og fløde i en gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og lad flødeblandingen køle lidt af. Hæld forsigtigt ca. ½ dl i hvert portionsglas, så det danner låg. Stil sveskedesserterne tildækket med et viskestykke i køleskabet i ca. 2 timer eller til flødelågene er stivnede.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: