Sveskedessert
60+ min

Sveskedessert

Sveskegrød, mandler og flødelåg. En forrygende dessert for alle som elsker svesker.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sveskedessert

Sveskegrød, mandler og flødelåg. En forrygende dessert for alle som elsker svesker.

Antal portioner
  • 250 g grofthakkede svesker uden sten
  • 2 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 25 g mandelsplitter

Flødelåg

Pynt

  • mandelsplitter

Fremgangsmåde:

Bring svesker, vand, sukker og citronsaft i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til sveskerne er møre. Vend mandelsplitterne i sveskegrøden og smag den til. Fordel grøden i 4 portionsglas og stil dem tildækket i køleskabet.

Flødelåg

Læg imens husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom sukker og fløde i en gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og lad flødeblandingen køle lidt af. Hæld forsigtigt ca. ½ dl i hvert portionsglas, så det danner låg. Stil sveskedesserterne tildækket med et viskestykke i køleskabet i ca. 2 timer eller til flødelågene er stivnede.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %
Print