Sveskesoufflè
45 min

Sveskesoufflè

Sveskesoufflè er en dessertopskrift der giver en lækker og velsmagende dessert med svesker i madeira og dejlig creme. En himmelsk smagskombination.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sveskesoufflè

Sveskesoufflè er en dessertopskrift der giver en lækker og velsmagende dessert med svesker i madeira og dejlig creme. En himmelsk smagskombination.

Antal portioner

Creme

Svesker i madeira

  • 50 g sukker
  • 3 dl sød madeira
  • 80 g svesker

Soufflé

  • 20 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 6 æggehvider

Drys

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Creme

Mælk og fløde bringes til kogepunktet med vanilje. Æggeblommer, maizena, kagecreme og sukker piskes sammen og lidt af den varme mælkeblanding røres i. Æggemassen kommes i gryden med mælkeblandingen. Cremen koges op og simrer i ca. 2 min. under omrøring. Afkøles.

Svesker i madeira

Sukker karamelliseres og tilsættes madeira og svesker. Koger i ca. 15 min.

Soufflé

4 ovnfaste portionsforme pensles med smeltet smør og drysses med sukker. Vær meget omhyggeligt med smøre formene, for at få souffleen til at hæve ensartet. Cremen piskes lind og blandes med finthakkede madeirasvesker og lidt af karamelsaucen fra sveskerne. Pisk hviderne stive og vend dem i cremen med en dejskraber, til massen er godt blandet. Massen kommes forsigtigt i de smurte portionsforme. Fyld formene op til ca. ½ cm. fra kanten. Bag soufflérne midt i ovnen. Drys dem med flormelis og server straks.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 54 %
Print

Vin match

Malmsey Madeira, Portugal

Med madeira i opskriften vil det også være skønt med et glas madeira til selve soufflé'en. Det skal være en malmsey-madeira (den er sød...) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost