Syrlige æbler med rugbrødsrasp
45 min

Syrlige æbler med rugbrødsrasp

En ny udgave af den klassiske mormor æblekage. Med krydrede æbler og sødt, sprødt rugbrødsrasp.
Bedømmelse (37 vurderinger)

Min bedømmelse:

Syrlige æbler med rugbrødsrasp

En ny udgave af den klassiske mormor æblekage. Med krydrede æbler og sødt, sprødt rugbrødsrasp.

Antal portioner
  • 3 dl æblecidereddike
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 stjerneanis
  • 6 æbler, fx ingrid marie (ca. 900 g)

Rugbrødsrasp

  • 3 skiver rugbrød (ca. 150 g)
  • 50 g smør
  • 5 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Kom eddike, sukker, kanelstang og stjerneanis i en pande og kog det ved kraftig varme i ca. 7 min. eller til der er ca. 1½ dl sirup. Riv æblerne groft og kom dem i siruppen. Kog æblerne i ca. 2 min., eller til karamellen igen er smeltet. Lad de syrlige æbler køle af.

Rugbrødsrasp

Rist rugbrødet sprødt på en brødrister og riv det fint på et rivejern. Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rugbrød og sukker og rist blandingen ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 2 min. Lad rugbrødsdrysset køle af på et stykke bagepapir på en bagerist.

Pisk fløden til et let skum.

Kom de syrlige æbler i portionsglas eller i en skål. Læg rugbrødsrasp over (gem lidt til pynt) og fordel flødeskummmet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Furmint, harslevelü, muscat Tokaji, Ungarn

Her skal bruges en lys dessertvin med god syre til at møde æbler og rugbrød. Tokaji Aszü fra Ungarn er rigtig god, gerne 3 puttonius, så den ikke bliver for sød. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar