Syrlige æbler med rugbrødsrasp

Bedømmelse

(38 vurderinger)

45 min

En ny udgave af den klassiske mormor æblekage. Med krydrede æbler og sødt, sprødt rugbrødsrasp.

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl æblecidereddike
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 stjerneanis
  • 6 æbler, fx ingrid marie (ca. 900 g)

Rugbrødsrasp

  • 3 skiver rugbrød (ca. 150 g)
  • 50 g smør
  • 5 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom eddike, sukker, kanelstang og stjerneanis i en pande og kog det ved kraftig varme i ca. 7 min. eller til der er ca. 1½ dl sirup. Riv æblerne groft og kom dem i siruppen. Kog æblerne i ca. 2 min., eller til karamellen igen er smeltet. Lad de syrlige æbler køle af.

Rugbrødsrasp

Rist rugbrødet sprødt på en brødrister og riv det fint på et rivejern. Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rugbrød og sukker og rist blandingen ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 2 min. Lad rugbrødsdrysset køle af på et stykke bagepapir på en bagerist.

Pisk fløden til et let skum.

Kom de syrlige æbler i portionsglas eller i en skål. Læg rugbrødsrasp over (gem lidt til pynt) og fordel flødeskummmet.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 44 %

Kilde:

Vin match

Furmint, harslevelü, muscat Tokaji, Ungarn

Her skal bruges en lys dessertvin med god syre til at møde æbler og rugbrød. Tokaji Aszü fra Ungarn er rigtig god, gerne 3 puttonius, så den ikke bliver for sød. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar