Tandoori kylling
60+ min

Tandoori kylling

Tandoori er navnet på både en speciel kubeformet ovn og det krydderi, der ofte bruges til kylling i Pakistan. Retten er traditionelt rød, fordi krydderiblandingen tilsættes rødt farvestof.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tandoori kylling

Tandoori er navnet på både en speciel kubeformet ovn og det krydderi, der ofte bruges til kylling i Pakistan. Retten er traditionelt rød, fordi krydderiblandingen tilsættes rødt farvestof.

Antal portioner

Stegte kartofler

  • 1 kg skrubbede, mellemstore kartofler
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Agurkeraita

Pynt

  • 1 limefrugt

Fremgangsmåde:

Rør yoghurt godt sammen med citronsaft, salt og tandoori. Vend kyllingestykkerne i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet et par timer eller dagen før.

Stegte kartofler

Skær kartoflerne i kvarte. Vend dem med fedtstof, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Læg kyllingestykkerne i en bradepande med bagepapir. Bag det hele i ovnen.

Agurkeraita

Hæld yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe af i ca. ½ time. Skrab yoghurten ud af kaffefilteret og rør den igennem. Tilsæt groftrevet agurk, mynte, salt og peber. Smag til.

Tips

Har du børn, der ikke bryder sig om stærke krydderier, kan du enten røre lidt yoghurt op med mindre krydderi til dem - eller helt undlade marineringen. Krydr børnenes kyllingestykker med salt og peber og læg dem i bradepanden ved siden af de marinerede kyllingestykker. Du kan købe færdigblandet tandoori krydderi i specialforretninger og større supermarkeder. Man kan også selv blande tandoori krydderi af 1 lille knust fed hvidløg, 1 tsk garam masala, 1 tsk stødt ingefær, 1 tsk stødt chili, ¼ tsk stødt gurkemeje, 1 tsk stødt koriander, evt. rød farve.

Tandoori er navnet på både en speciel kubeformet ovn og det krydderi, der tit bruges til kylling i Pakistan. Retten er traditionelt rød, fordi krydderiblandingen tilsættes rødt farvestof.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 29 %
Print