Tangzhong hveder

Tangzhong hveder

60+ min
Fryseegnet

Tangzhong er en asiatisk bageteknik. Man laver en fordej af noget af melet og væden, og koger den til noget, der minder om en opbagt hvid sauce. Fordelen er, at dejen på den måde kan binde mere væde og bliver mere let og luftig. Tangzhong hvederne er bagt med denne teknik, og den passer rigtig fint til hveder, som jo gerne må være lette og luftige. Så den gamle danske tradition med hveder til Store Bededag kombineret med asiatisk tangzhong bageteknik går op i en højere enhed.

Mere inspiration

Har du lyst at sammenligne Tangzhong hvederne med de klassiske varme hveder - så har du opskriften her.

Velbekomme!
Frysetip

Hvederne kan fryses. Rist dem i ovnen eller på brødrister, når de er tøet op.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10945 kJ / 2616 kcal

Næringsindhold pr. 100g

905 kJ / 216 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 10,8 % 5,8 g
Kulhydrat: 71,8 % 38,2 g
Fedt: 17,4 % 4,3 g
Relateret video
Varme hveder

Se her hvordan du former tangzhong hvederne.

Ingredienser