Tangzhong er en asiatisk bageteknik. Man laver en fordej af noget af melet og væden, og koger den til noget, der minder om en opbagt hvid sauce. Fordelen er, at dejen på den måde kan binde mere væde og bliver mere let og luftig. Tangzhong hvederne er bagt med denne teknik, og den passer rigtig fint til hveder, som jo gerne må være lette og luftige. Så den gamle danske tradition med hveder til Store Bededag kombineret med asiatisk tangzhong bageteknik går op i en højere enhed.
Har du lyst at sammenligne Tangzhong hvederne med de klassiske varme hveder - så har du opskriften her.
Hvederne kan fryses. Rist dem i ovnen eller på brødrister, når de er tøet op.
10945 kJ / 2616 kcal
905 kJ / 216 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 10,8 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 71,8 % | 38,2 g |
Fedt: | 17,4 % | 4,3 g |
Se her hvordan du former tangzhong hvederne.