Tapas med røget fisk og foie gras
1 time 25 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
De spanske tapas retter er meget populære. Her er en ægte spansk tapas, udviklet af en spansk kok for Arla Karolines Køkken®. Tapasretten er fuld af forskellige smagsindtryk og bløde og sprøde konsistenser. En anderledes tapas, der kræver noget arbejde. Men det er sjovt og anderledes, bl.a. er der en cola dressing - som man ikke ser hver dag, men som smager fantastisk.
Ingredienser
Persilleolie
1 dl
Finthakket persille
|
|
---|---|
1 dl
Solsikkeolie
|
Salsamarinade af cola
½ liter
Cola
|
|
---|---|
½ tsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Sojasauce
|
|
1 tsk
Sherryeddike
|
4 skiver
Toastbrød - uden skorbe
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
4 skiver
Bacon
|
|
1
Rød peberfrugt i kvarte
|
|
½
Æble i tynde skiver
|
|
4 skiver
Frisk foie gras
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
|
Friskkværnet peber
|
2 spsk
Abrikosmarmelade
|
|
---|---|
4 skiver
Røget torsk eller røget kuller
|
Sådan gør du
Persilleolie
Salsamarinade af cola
Ved servering
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10350 kJ / 2474 kcal
Næringsindhold pr. 100g
874 kJ / 209 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 5,1 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 21,8 % | 11,2 g |
Fedt: | 73,1 % | 17,3 g |