Taramasalata - cremet torskerognsdip
Her får du opskriften på en autentisk taramasalata, som smager helt fantastisk. Taramasalata er en traditionel græsk dip lavet på torskerogn, citron, løg, olie og udblødt brød - og dens konsistens bliver næsten som mayonnaise. Den cremede torskerognsdip er hurtig og nem at lave - og når frisk torskerogn er i sæson i det tidlige forår, er denne dip ekstra lækker, men den kan sagtens laves med torskerogn fra dåse. Server taramasalata som en lille forret med brød og grøntsagsstave eller som spread i en sandwich.
Ingredienser
|
150 g
Toastbrød
|
|
|---|---|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
200 g
Røget torskerogn eller rogn fra dåse
|
|
|
½
Rødløg
|
|
|
½
Fed hvidløg
|
|
|
2 spsk
Citronsaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt og friskkværnet peber
|
|
|
1 dl
Olivenolie
|
|
Evt. ekstra olivenolie, oliven og ristet brød
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Vi anbefaler at bruge frisk torskerogn, når det er i sæson - men dippen kan sagtens laves med torskerogn fra dåse.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1092 kJ / 261 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 11,4 g |
| Fedt: | 17,1 g |
| Kulhydrat: | 15,6 g |