Tærte med tang og svampe
60+ min

Tærte med tang og svampe

Tang er en spændende og sund råvare, som kan bruges på mange måder. Prøv det bl.a. i en tærte som denne.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tærte med tang og svampe

Tang er en spændende og sund råvare, som kan bruges på mange måder. Prøv det bl.a. i en tærte som denne.

Antal portioner

Tærtedej

  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk fint salt
  • ½ spsk vand

Fyld

  • 1½ dl klippet tørret tang, fx kombu
  • 1 liter vand
  • 3 æg
  • 2½ dl Arla A38® naturel 0,5%
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g svampe i skiver, fx shiitake eller portobello

Tomatsalat

  • 400 g tomater i skiver
  • 1 lille hakket zittauerløg
  • 50 g sorte oliven uden sten

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet indtil det ligner revet ost. Tilsæt salt og vand. Saml hurtigt dejen og tryk den ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Udblød tangen i vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra, og blancher tangen i ca. 5 min. Lad tangen afdryppe i en si. Pisk æg, det syrnede produkt, hvidløg, rosmarin, salt og peber sammen. Tilsæt tang og svampe, og hæld blandingen i den forbagte tærtebund.

Bag tærten midt i ovnen. Tag den ud efter ca. ½ time og drys osten på. Bag tærten den resterende tid - til osten er gylden. Lad tærten hvile i ca. 10 min., og server den sammen med tomatsalat pyntet med basilikum.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Tips

Lad tærten tø i køleskabet natten over og lun den midt i ovnen i ca. ½ time ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 54 %
Print