Timianæbler og bacon
45 min

Timianæbler og bacon

En dejlig frokostret der leder tankerne hen på "æbleflæsk". Server med ristet rugbrød.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Timianæbler og bacon

En dejlig frokostret der leder tankerne hen på "æbleflæsk". Server med ristet rugbrød.

Antal portioner
  • 300 g bacon i tynde skiver
  • 25 g smør
  • 4 zittauerløg i både
  • 8 uskrællede æbler i både, fx coxorange
  • 3 spsk friske timianblade
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk vand

Tilbehør

  • 360 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Fordel baconskiverne på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg baconskiverne midt i ovnen til de er gyldne og sprøde. Læg den stegte bacon på fedtsugende papir.

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 3 min. Tilsæt æbler, timian, sukker, salt og peber. Svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt vandet og steg ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Smag til.

Ved serveringen

Anret timianæblerne i et fad og pynt med lidt af den sprødstegte bacon. Server resten ved siden af.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 31 %
Print