Timianæbler og bacon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

En dejlig frokostret der leder tankerne hen på "æbleflæsk". Server med ristet rugbrød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g bacon i tynde skiver
  • 25 g smør
  • 4 zittauerløg i både
  • 8 uskrællede æbler i både, fx coxorange
  • 3 spsk friske timianblade
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk vand

Tilbehør

  • 360 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel baconskiverne på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg baconskiverne midt i ovnen til de er gyldne og sprøde. Læg den stegte bacon på fedtsugende papir.

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 3 min. Tilsæt æbler, timian, sukker, salt og peber. Svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt vandet og steg ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Smag til.

Ved serveringen

Anret timianæblerne i et fad og pynt med lidt af den sprødstegte bacon. Server resten ved siden af.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: