Timianæbler og bacon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

En dejlig frokostret der leder tankerne hen på "æbleflæsk". Server med ristet rugbrød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g bacon i tynde skiver
  • 25 g smør
  • 4 zittauerløg i både
  • 8 uskrællede æbler i både, fx coxorange
  • 3 spsk friske timianblade
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk vand

Tilbehør

  • 360 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel baconskiverne på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg baconskiverne midt i ovnen til de er gyldne og sprøde. Læg den stegte bacon på fedtsugende papir.

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 3 min. Tilsæt æbler, timian, sukker, salt og peber. Svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt vandet og steg ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Smag til.

Ved serveringen

Anret timianæblerne i et fad og pynt med lidt af den sprødstegte bacon. Server resten ved siden af.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: