Tomattærte med salat
60+ min

Tomattærte med salat

Tærte med cherrytomater, hvid ost og oregano. Lige til frokostbordet eller madkurven.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tomattærte med salat

Tærte med cherrytomater, hvid ost og oregano. Lige til frokostbordet eller madkurven.

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ¾ tsk fint salt
  • ½ spsk vand

Fyld

  • 1¾ liter icebergsalat revet i grove stykker
  • 50 g sorte oliven uden sten
  • 4 forårsløg i skrå stykker
  • ¼ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet indtil det ligner revet ost. Tilsæt salt og vand. Saml hurtigt dejen og tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Mos osten groft. Pisk æg, halvdelen af osten, mælk, hvidløg og oregano sammen i en lille skål. Fordel tomater, resten af osten og forårsløg i den forbagte bund og hæld æggeblandingen over. Bag tærten midt i ovnen. Lad tomattærten køle af i ca. 10 min.

Bland salaten med oliven og forårsløg. Drys med salt lige inden serveringen.

Tip

Vend bunden i springformen og dæk den med et stykke bagepapir - det gør det nemmere at få tærten ud af formen og over på et serveringsfad.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 50 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 58 %
Print