Tomattærte med salat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(38 vurderinger)

60+ min

Tærte med cherrytomater, hvid ost og oregano. Lige til frokostbordet eller madkurven.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ¾ tsk fint salt
  • ½ spsk vand

Fyld

  • 1¾ liter icebergsalat revet i grove stykker
  • 50 g sorte oliven uden sten
  • 4 forårsløg i skrå stykker
  • ¼ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet indtil det ligner revet ost. Tilsæt salt og vand. Saml hurtigt dejen og tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Mos osten groft. Pisk æg, halvdelen af osten, mælk, hvidløg og oregano sammen i en lille skål. Fordel tomater, resten af osten og forårsløg i den forbagte bund og hæld æggeblandingen over. Bag tærten midt i ovnen. Lad tomattærten køle af i ca. 10 min.

Bland salaten med oliven og forårsløg. Drys med salt lige inden serveringen.

Tip

Vend bunden i springformen og dæk den med et stykke bagepapir - det gør det nemmere at få tærten ud af formen og over på et serveringsfad.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 50 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: