Torsk med lufttørret skinke

45 min
Torsk med lufttørret skinke

Den krydrede skinke passer flot til den milde torskefilet.

Ingredienser

4 dl Fraiche
2 spsk Ravigottesauce
1 spsk Finthakket frisk timian
1 spsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
500 g Torskefilet uden skind
2 tsk Frisk timian
Friskkværnet peber
4 skiver Parmaskinke (ca. 50 g)

Tilbehør

300 g Dampede gulerødder
300 g Dampede porrer
1 kg Kogte kartofler

Sådan gør du

  • Vend forsigtigt fraiche, ravigottesauce, timian, chili og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Rens, skyl og tør imens torskefileten. Skær kødet ud til 4 "bøffer" - eller saml det, hvis det er små fileter. Drys fiskekødet med timianblade og peber og pak det ind i de tynde skinkeskiver. Læg fiskebøfferne på en plade med bagepapir og steg dem øverst i ovnen.

Tip

  • Fiskebøfferne kan også laves med lyssej eller fileter af fladfisk.

Stegetid

  • Ca. 12 min. ved 250°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8826 kJ / 2109 kcal

Næringsindhold pr. 100g

340 kJ / 81 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 28,8 % 5,8 g
Kulhydrat: 46,1 % 9,2 g
Fedt: 25,1 % 2,3 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/torsk-med-lufttorret-skinke/