Torskekarbonader med sennepssauce
1 timer

Torskekarbonader med sennepssauce

Karbonader af håndhakket torsk får frisk modspil af ovnbagte rødbeder og let bid fra sennepssaucen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Torskekarbonader med sennepssauce

Karbonader af håndhakket torsk får frisk modspil af ovnbagte rødbeder og let bid fra sennepssaucen.

Antal portioner

Marinerede rødbeder

  • 500 g skrællede rødbeder i tern
  • 2 tsk rapsolie
  • 1½ spsk lagereddike
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Torskekarbonader

  • 500 g renset torskefilet uden skind
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ spsk rapsolie

Sennepssauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 100 g rødbedeblade drysset med salt og peber

Fremgangsmåde:

Marinerede rødbeder

Pak rødbederne ind i alufolie og læg bag dem midt i ovnen. Kom rødbederne i en skål og vend olie, eddike, salt og peber i. Hold dem varme.

Torskekarbonader

Hak fiskekødet fint med en kniv og form det til 8 karbonader. Bland mel, salt og peber og vend karbonaderne heri. Lad fedtstoffet blive varmt i en pande. Brun karbonaderne ca. 1 min. på hver side og læg dem på et stykke bagepapir. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og steg karbonaderne færdige midt i ovnen.

Sennepssauce

Rør alle ingredienserne godt sammen i en lille, tykbundet gryde. Bring sennepssaucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Tip

Hvis saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt ekstra vand.

Bagetid for rødbeder

Ca. 35 min. ved 225°.

Bagetid for torskekarbonader

Ca. 4 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %
Print