Tortillas med oksekød og frisk salsa

Bedømmelse

(17 vurderinger)

45 min

Tortillas - fladbrød - har været spist i mange hundrede år i Mexico - nu spises de stort set over alt.

Ingredienser

Antal portioner

Salsa

  • 6 tomater
  • 1 finthakket rødløg
  • ½ dl finthakkede friske korianderblade
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt

Tortillas

  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 lille fintsnittet romainesalat
  • 100 g Cheasy® Salatost i tern 3% Salatost i tern 3%
  • 1 dåse majskerner (ca. 285 g)
  • 1 mangofrugt i tern
  • 8 tortillas - usødede majs- eller hvedepandekager, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Sådan gør du

Salsa

Halver tomaterne, skrab kernerne ud og hak frugtkødet. Vend det sammen med rødløg, koriander, chili, limesaft og salt. Smag til.

Tortillas

Svits oksekødet i olie i en varm pande eller wok - gerne af et par omgange. Krydr godt med salt og peber.

Anret kød, salat, mango, majs, ost og salsa i skåle og server med varme tortillas - så kan alle kombinere, som de vil.

Tip

Wokstrimler kan erstattes med hakket oksekød 5-8% fedt.

Lune tortillas

Ca. 2 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,3 g
  • Protein: 50 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 26 %

Kilde: