Enchiladas med oksekød

Enchiladas med oksekød

30 min
Sprøde madpandekager - "Enchiladas" med oksekød og ristede majs, smager dejligt krydret og er virkelig en skøn opskrift. Enchilada er betegnelsen for en mexicansk pandekage, bagt på majsmel - en tortilla, der er rullet om et krydret fyld, typisk kød og/eller bønner. Her har vi valgt at lave enchiladas med oksekød. Mexicanske pandekager står på mange danskernes liste med yndlingsretter - og ikke uden grund...

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kødfyld
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Tilsæt champignoner og hvidløg og steg blandingen ved jævn varme i ca. 3 min. - rør af og til.
  • Tilsæt chilisauce, salt og peber. Smag til.
Enchiladas
  • Fordel først kødet på tortillaerne og dernæst hytteosten. Rul tortillaerne sammen og læg dem i et ovnfast fad.
  • Hak tomaterne og drys dem oven på rullerne sammen med osten. Bag tortillaerne midt i ovnen - til de er gyldne.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg majskorn og chili ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Fordel de ristede majs på tortillaerne og pynt med korianderblade. Server tortillaerne med en grøn salat og chilisauce.

Du kan fylde madpandekagerne med rester af kødsauce, chili con/sin carne - og supplere med friske og/eller tilberedte grøntsager. Hytteost og kogte bønner giver også fylde og protein, hvis du ikke har - eller ønsker kød i tortillaerne.

Energiindhold for hele retten:

10704 kJ / 2558 kcal

Næringsindhold pr. 100g

546 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 26,1 % 8,4 g
Kulhydrat: 47,3 % 15,2 g
Fedt: 26,6 % 3,9 g
Mere inspiration

Vil du gå all in - så bag dine tortillas selv. Find opskriften på hjemmebagte tortillas her.

Relateret video
Enchiladas med oksekød

Sprøde madpandekager - "Enchiladas" med oksekød og ristede majs, smager dejligt krydret og er virkelig en skøn opskrift. Enchilada er betegnelsen for en mexicansk pandekage, bagt på majsmel - en tortilla, der er rullet om et krydret fyld, typisk kød og/eller bønner. Her har vi valgt at lave enchiladas med oksekød.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Kødfyld
10 g Smør
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
225 g Grofthakkede champignoner
2 Små finthakkede fed hvidløg
3 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Enchiladas
8 Mellem fuldkornstortillaer
250 g Hytteost
3 Tomater (ca. 200 g)
100 g Revet mozzarellaost
10 g Smør
250 g Majs fra dåse eller kernerne af 2 kogte majskolber
½ spsk Finthakket rød chilipeber
Evt. frisk koriander
Hertil
1 liter Blandet grøn salat (ca. 100 g)
1 dl Sød chilisauce