Enchiladas med oksekød

Enchiladas med oksekød

30 min
Sprøde madpandekager - "Enchiladas" med oksekød og ristede majs, smager dejligt krydret og er virkelig en skøn opskrift. Enchilada er betegnelsen for en mexicansk pandekage, bagt på majsmel - en tortilla, der er rullet om et krydret fyld, typisk kød og/eller bønner. Her har vi valgt at lave enchiladas med oksekød. Mexicanske pandekager står på mange danskernes liste med yndlingsretter - og ikke uden grund...

Sådan gør du

Kødfyld
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Tilsæt champignoner og hvidløg og steg blandingen ved jævn varme i ca. 3 min. - rør af og til.
  • Tilsæt chilisauce, salt og peber. Smag til.
Enchiladas
  • Fordel først kødet på tortillaerne og dernæst hytteosten. Rul tortillaerne sammen og læg dem i et ovnfast fad.
  • Hak tomaterne og drys dem oven på rullerne sammen med osten. Bag tortillaerne midt i ovnen - til de er gyldne.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg majskorn og chili ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Fordel de ristede majs på tortillaerne og pynt med korianderblade. Server tortillaerne med en grøn salat og chilisauce.
Bagetid
  • Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Vil du gå all in - så bag dine tortillas selv. Find opskriften på hjemmebagte tortillas her.

Velbekomme!
Tips

Du kan fylde madpandekagerne med rester af kødsauce, chili con/sin carne - og supplere med friske og/eller tilberedte grøntsager. Hytteost og kogte bønner giver også fylde og protein, hvis du ikke har - eller ønsker kød i tortillaerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11007 kJ / 2631 kcal

Næringsindhold pr. 100g

561 kJ / 134 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 26,2 % 8,6 g
Kulhydrat: 45,9 % 15,1 g
Fedt: 27,9 % 4,2 g
Relateret video
Enchiladas med oksekød

Sprøde madpandekager - "Enchiladas" med oksekød og ristede majs, smager dejligt krydret og er virkelig en skøn opskrift. Enchilada er betegnelsen for en mexicansk pandekage, bagt på majsmel - en tortilla, der er rullet om et krydret fyld, typisk kød og/eller bønner. Her har vi valgt at lave enchiladas med oksekød.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Kødfyld
Smør
10 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
300 g
Grofthakkede champignoner
225 g
Små finthakkede fed hvidløg
2
Sød chilisauce
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Enchiladas
Fuldkornstortillaer, ca. 20 cm i diameter
8
250 g
Tomater (ca. 200 g)
3
100 g
Smør
10 g
Majs fra dåse eller kernerne af 2 kogte majskolber
250 g
Finthakket rød chilipeber
½ spsk
Evt. frisk koriander
Hertil
Blandet grøn salat (ca. 100 g)
1 liter
Sød chilisauce
1 dl