Tortillas med oksekød
1 timer

Tortillas med oksekød

Tortillas med oksekød er en mexikansk inspireret opskrift med mango, forårsløg og frisk chili. Smagen er både stærk og sød og den smeltede ost binder det hele godt sammen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tortillas med oksekød

Tortillas med oksekød er en mexikansk inspireret opskrift med mango, forårsløg og frisk chili. Smagen er både stærk og sød og den smeltede ost binder det hele godt sammen.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 3 spsk finthakkede rød chilipeber
  • 350 g forårsløg i skrå skiver
  • 2 skrællede mangofrugt i tern
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 2½ tsk groft salt
  • ½ tsk cayennepeber
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 4 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g blandet salat

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kød, løg og chili i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg og svits i yderligere ca. 2 min. Tag panden af varmen og vend mango, fløde, salt og peber i. Smag til.

Fold forsigtigt de 8 tortillas til kræmmerhuse og sæt dem ned i hver sin ovnfaste skål (ca. 9 cm i diameter). Kom ca. 1½ dl fyld i hver. Stil skålene på en plade med bagepapir. Bag retten midt i ovnen. Tag pladen ud efter ca. 10 min., fordel osten på fyldet og bag de 8 tortillas færdige.

Ved serveringen

Rør eddike, sukker, salt og peber sammen. Smag til. Pluk salaten i grove stykker og vend dem i dressingen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %
Print