Trekornsbrød
60+ min

Trekornsbrød

Denne nemme og lækre opskrift på trekornsbrød gør sig fantastisk til mellemmåltidet. I opskriften benyttes der fedtfattigt kvark og brødet har en dejlig krumme.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Trekornsbrød

Denne nemme og lækre opskrift på trekornsbrød gør sig fantastisk til mellemmåltidet. I opskriften benyttes der fedtfattigt kvark og brødet har en dejlig krumme.

24 skiver pr. brød

Antal portioner

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Kog tre-kornsblandingen i vand ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælk og hæld blandingen i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 stykker og læg dem i 2 smurte franskbrødsforme (a ca. 1½ liter). Lad dem efterhæve i ca. ½ time. Pensl brødene med æg og rids dem. Bag brødene på en plade nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 26290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 71,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 14 %
Print