Trøfler

30 min
Trøfler

Trøfler er egentlig små romkugler lavet på kagerester. Her er de trillet i kokos, men de kan også trilles i fx krymmel eller kakaopulver.

Ingredienser

Trøfler

600 g Rest af kager, fx chokoladekage, roulade og wienerbrød
250 g Mørk chokolade
1 dl Hindbærmarmelade
2 spsk Kakaopulver
½ dl Piskefløde
150 g Kokosmel
3 spsk Mørk rom eller romessens

Pynt

Kokosmel

Sådan gør du

Trøfler

  • Smuldr kagen i mindre stykker.
  • Smelt chokoladen, fx i mikroovn eller vandbad.
  • Kom kage og smeltet chokolade i en røremaskine med dejkrog.
  • Tilsæt hindbærmarmelade, kakao, piskefløde og kokosmel og rør det ved jævn hastighed til blandingen er ensartet.
  • Tilsæt rom, rør det godt sammen og smag til.
  • Form 20 trøfler af blandingen. Vend trøflerne i kokosmel og stil dem tildækkede i køleskabet indtil servering.

Trøflerne kan også trilles i krymmel eller kakaopulver - eller de kan overtrækkes med chokolade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

24267 kJ / 5800 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2007 kJ / 480 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 4 % 4,7 g
Kulhydrat: 44,9 % 53 g
Fedt: 49,3 % 26,8 g
Alkohol: 1,8 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/trofler/