Tuncreme på blomkål
1 timer

Tuncreme på blomkål

Med frisk lime-persille-smag og cremet friskost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tuncreme på blomkål

Med frisk lime-persille-smag og cremet friskost.

Antal portioner

Tuncreme

  • 1 dåse tun i vand
  • 3 spsk kapers
  • ½ rødløg i mindre stykker
  • 200 g Buko® friskost naturel light 4%
  • 2 dl friske kviste af kruspersille
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 350 g blomkål i meget små buketter
  • ¾ liter vand
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • limefrugter i både
  • friske kviste af kruspersille
  • rødløg i tern
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g ristet landbrød

Fremgangsmåde:

Tuncreme

Hæld tunen til afdrypning i en sigte og blend den sammen med kapers, løg, friskost og de øvrige ingredienser i ca. 1 min - eller til cremen er jævn. Stil tuncremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kom blomkålen i kogende vand tilsat salt. Kog den i ca. 5 min. Hæld blomkålen til afdrypning og lad den køle af.

Ved serveringen

Fordel blomkålsbuketterne på tallerkener. Hæld tuncremen henover og pynt med lime, persille, løg og peber. Server straks med ristet brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,3 g
  • Protein: 40 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 18 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Det bedste vinmatch til denne delikate ret vil være en tør riesling, fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til stenbiderrogn