Tuncreme på blomkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Med frisk lime-persille-smag og cremet friskost.

Ingredienser

Antal portioner

Tuncreme

  • 1 dåse tun i vand
  • 3 spsk kapers
  • ½ rødløg i mindre stykker
  • 200 g Buko® flødeost naturel 25% Naturel
  • 2 dl kviste af kruspersille
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 350 g blomkål i meget små buketter
  • ¾ liter vand
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • limefrugt i både
  • kviste af kruspersille
  • rødløg i tern
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Tuncreme

Hæld tunen til afdrypning i en sigte og blend den sammen med kapers, løg, ost og de øvrige ingredienser i ca. 1 min - eller til cremen er jævn. Stil tuncremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kom blomkålen i kogende vand tilsat salt. Kog den i ca. 5 min. Hæld blomkålen til afdrypning og lad den køle af.

Fordel blomkålsbuketterne på tallerkener. Hæld tuncremen henover og pynt med lime, persille, løg og peber. Server straks med ristet brød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Det bedste vinmatch til denne delikate ret vil være en tør riesling, fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til stenbiderrogn