Tuncreme på blomkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Med frisk lime-persille-smag og cremet friskost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tuncreme

  • 1 dåse tun i vand
  • 3 spsk kapers
  • ½ rødløg i mindre stykker
  • 200 g Buko® flødeost naturel 25% Flødeost naturel 70+
  • 2 dl kviste af kruspersille
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 350 g blomkål i meget små buketter
  • ¾ liter vand
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • limefrugt i både
  • kviste af kruspersille
  • rødløg i tern
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g ristet landbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tuncreme

Hæld tunen til afdrypning i en sigte og blend den sammen med kapers, løg, ost og de øvrige ingredienser i ca. 1 min - eller til cremen er jævn. Stil tuncremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kom blomkålen i kogende vand tilsat salt. Kog den i ca. 5 min. Hæld blomkålen til afdrypning og lad den køle af.

Fordel blomkålsbuketterne på tallerkener. Hæld tuncremen henover og pynt med lime, persille, løg og peber. Server straks med ristet brød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 35 %

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Det bedste vinmatch til denne delikate ret vil være en tør riesling, fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til stenbiderrogn

Andre gode forslag