Tuncreme på blomkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Med frisk lime-persille-smag og cremet friskost.

Ingredienser

Antal portioner

Tuncreme

  • 1 dåse tun i vand
  • 3 spsk kapers
  • ½ rødløg i mindre stykker
  • 200 g Buko® flødeost naturel 25% Naturel
  • 2 dl kviste af kruspersille
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 350 g blomkål i meget små buketter
  • ¾ liter vand
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • limefrugt i både
  • kviste af kruspersille
  • rødløg i tern
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Tuncreme

Hæld tunen til afdrypning i en sigte og blend den sammen med kapers, løg, ost og de øvrige ingredienser i ca. 1 min - eller til cremen er jævn. Stil tuncremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kom blomkålen i kogende vand tilsat salt. Kog den i ca. 5 min. Hæld blomkålen til afdrypning og lad den køle af.

Fordel blomkålsbuketterne på tallerkener. Hæld tuncremen henover og pynt med lime, persille, løg og peber. Server straks med ristet brød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Det bedste vinmatch til denne delikate ret vil være en tør riesling, fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til stenbiderrogn