Tykke pandekager med blåbær og ost
60+ min

Tykke pandekager med blåbær og ost

Lad børnene lave pandekagerne til denne lækre ostedessert - varier gerne med børnenes favoritost.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tykke pandekager med blåbær og ost

Lad børnene lave pandekagerne til denne lækre ostedessert - varier gerne med børnenes favoritost.

Antal portioner

Tykke pandekager - ca. 8 stk.

  • 2 æggeblommer
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 50 g majsmel (ca. 1¼ dl)
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 1 spsk sesamfrø
  • 2 æggehvider
  • 125 g blåbær
  • 2 nektariner i både
  • 4 spsk ahornsirup
  • 25 g smør
  • 150 g Castello® økologisk brie

Pynt

  • spiselige blomster, fx hjulkrone eller stedmoderblomst

Fremgangsmåde:

Tykke pandekager

Pisk æggeblommer, salt og sukker til en luftig "æggesnaps". Lun mælken til den er lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri. Pisk mel, sesamfrø og mælk i æggesnapsen. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Stil dejen tildækket på køkkenbordet ca. 1 time - til den er hævet til dobbelt størrelse.

Vend blåbær, nektarinbåde og ahornsirup sammen.

Tykke pandekager fortsat

Rør forsigtigt i pandekagedejen. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg - 4 steder i panden - ca. ½ dl dej og bag de 4 små tykke pandekager ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side. Bag resten af pandekager i resten af smørret. Læg pandekagerne, efterhånden som de bliver bagt, på en plade med bagepapir og hold dem lune i ovnen.

Ved serveringen

Skær osten i 16 tynde skiver og fordel dem på pandekagerne. Læg en skefuld frugt på hver og pynt med blomster. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 39 %
Print