Tykke pandekager med blåbær og ost

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

Lad børnene lave pandekagerne til denne lækre ostedessert - varier gerne med børnenes favoritost.

Ingredienser

Antal portioner

Tykke pandekager - ca. 8 stk.

  • 2 æggeblommer
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 50 g majsmel (ca. 1¼ dl)
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 1 spsk sesamfrø
  • 2 æggehvider
  • 125 g blåbær
  • 2 nektariner i både
  • 4 spsk ahornsirup

Pynt

  • spiselige blomster, fx hjulkrone eller stedmoderblomst

Sådan gør du

Sådan gør du

Tykke pandekager

Pisk æggeblommer, salt og sukker til en luftig "æggesnaps". Lun mælken til den er lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri. Pisk mel, sesamfrø og mælk i æggesnapsen. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Stil dejen tildækket på køkkenbordet ca. 1 time - til den er hævet til dobbelt størrelse.

Vend blåbær, nektarinbåde og ahornsirup sammen.

Tykke pandekager fortsat

Rør forsigtigt i pandekagedejen. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg - 4 steder i panden - ca. ½ dl dej og bag de 4 små tykke pandekager ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side. Bag resten af pandekager i resten af smørret. Læg pandekagerne, efterhånden som de bliver bagt, på en plade med bagepapir og hold dem lune i ovnen.

Ved serveringen

Skær osten i 16 tynde skiver og fordel dem på pandekagerne. Læg en skefuld frugt på hver og pynt med blomster. Server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 39 %

Print

Kilde: