Uhyggelig halloweenkage
60+ min

Uhyggelig halloweenkage

God skærekage med både mandler, rødbede og gulerødder i dejen. Pynt kagen med spøgelser, monstrer og spindevæv. Kun fantasien sætter grænser..!
Bedømmelse (61 vurderinger)

Min bedømmelse:

Uhyggelig halloweenkage

God skærekage med både mandler, rødbede og gulerødder i dejen. Pynt kagen med spøgelser, monstrer og spindevæv. Kun fantasien sætter grænser..!

Ca. 30 stykker

Antal portioner
  • 250 g blødt smør
  • 1 dl rapsolie
  • 475 g rørsukker (ca. 5½ dl)
  • 6 æg
  • 100 g fintmalede mandler
  • 400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 groftrevede gulerødder (ca. 200 g)
  • 1 groftrevet rødbede (ca. 175 g)
  • ½ dl fintrevet citronskal (usprøjtet)

Glasur

  • 300 g flormelis
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk kakao

Fremgangsmåde:

Pisk smør, olie og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg - til det ligner "æggesnaps". Bland mandler, mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det i "æggesnapsen" sammen med gulerødder, rødbeder og citronskal. Kom bagepapir i ovnens bradepande, fordel dejen heri og bag kagen midt i ovnen. Lad halloweenkagen køle af i formen på en bagerist.

Glasur

Rør flormelis, citronsaft og vand sammen. Tag ca. ¾ dl glasur fra. Rør kakao i resten af glasuren og fordel den på kagen. Kom den hvide glasur i en plasticpose og klip et meget lille hul i hjørnet. Tegn et uhyggeligt mønster på kagen.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 36020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 40 %
Print