Upside down kage
1 time
•
&format=webp)
Upside down kagen minder om den franske klassiker tarte tatin, dog med en rørt kagedej i stedet for mørdej. Fælles for både en upside down kage og tarte tatin er, at de begge har karamelliseret frugt i bunden af en kageform og dejen oven på. Når kagen er færdigbagt vender du den ud på et serveringsfad og vupti det smukke mønster fra frugten ligger øverst. Denne upside down kage har en skøn smag af appelsin og brunet smør - og smager fantastisk serveret med iskoldt flødeskum.
Ingredienser
150 g
Smør
|
|
---|---|
1
Appelsin
|
|
175 g
Rørsukker
|
|
1½ dl
Mandelmel (ca. 60 g)
|
|
1 dl
Hvedemel (ca. 60 g)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
3
Æg
|
85 g
Rørsukker (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
Tilbehør
2½ dl
Piskefløde - pisket til let skum
|
---|
Sådan gør du
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17648 kJ / 4218 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1515 kJ / 362 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 4,5 % | 4 g |
Kulhydrat: | 32,3 % | 28,8 g |
Fedt: | 63,2 % | 25,9 g |
