Vafler med cremefraiche og solbærsyltetøj
45 min

Vafler med cremefraiche og solbærsyltetøj

Lad børnene komme med i køkkenet og nyd de sprøde vaffelhjerter med hele familien.
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vafler med cremefraiche og solbærsyltetøj

Lad børnene komme med i køkkenet og nyd de sprøde vaffelhjerter med hele familien.

Vafler til 4 - ca. 10 hjerter til hver

Antal portioner
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ dl mælk
  • 1 dl pilsnerøl
  • ½ tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 3½ spsk smeltet smør

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Del æggene og pisk hviderne stive. Bland mel, salt, sukker og bagepulver i en skål. Kom mælk og øl i og pisk det sammen. Tilsæt æggeblommer og revet citronskal. Hæld 3 spsk fedtstof i dejen - gem ½ spsk til vaffeljernet. Vend de piskede hvider i dejen til sidst.

Varm vaffeljernet godt igennem. Kom den halve spsk fedtstof på, til første hold vafler. Hæld ca. 1 dl dej på, luk jernet sammen og bag vaflerne lysebrune på begge sider. Server vaflerne varme med kold cremefraiche og solbærsyltetøj til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 43 %
  • Alkohol: 1 %
Print