Vafler med cremefraiche og solbærsyltetøj

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

45 min

Lad børnene komme med i køkkenet og nyd de sprøde vaffelhjerter med hele familien.

Ingredienser

Vafler til 4 - ca. 10 hjerter til hver

Antal portioner

  • 3 æg
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ dl mælk
  • 1 dl pilsnerøl
  • ½ tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 3½ spsk smeltet smør

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Del æggene og pisk hviderne stive. Bland mel, salt, sukker og bagepulver i en skål. Kom mælk og øl i og pisk det sammen. Tilsæt æggeblommer og revet citronskal. Hæld 3 spsk fedtstof i dejen - gem ½ spsk til vaffeljernet. Vend de piskede hvider i dejen til sidst.

Varm vaffeljernet godt igennem. Kom den halve spsk fedtstof på, til første hold vafler. Hæld ca. 1 dl dej på, luk jernet sammen og bag vaflerne lysebrune på begge sider. Server vaflerne varme med kold cremefraiche og solbærsyltetøj til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 43 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: