Valnøddeboller
2 timer 50 min
•
Arbejdstid: 50 min
Fryseegnet
•
Valnøddeboller smager dejligt , og de er velegnede til såvel ost som til marmelade. Hjemmelavede valnøddeboller er også et godt mellemmåltid. Denne opskrift på valnøddeboller er nem at gå til - og valnøddekernerne giver bollerne både en skøn smag og noget at tygge i.
Ingredienser
Valnøddeboller
|
20 g
Smør
|
|
|---|---|
|
2 dl
Mælk
|
|
|
1 dl
Kærnemælk
|
|
|
25 g
Gær
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
100 g
Hakkede valnøddekerner
|
|
|
400 g
Hvedemel (ca. 6¾ dl)
|
Pensling
|
1
Sammenpisket æg
|
|---|
Sådan gør du
Valnøddeboller
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Dejen kan naturligvis også formes til almindelige boller, til flutes eller lægges tæt i en lille bradepande.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1114 kJ / 266 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g |
| Protein: | 7,5 g |
| Fedt: | 10,5 g |
| Kulhydrat: | 35,2 g |