Valnøddeboller

2 timer 50 min
Arbejdstid: 50 min
Fryseegnet
Valnøddeboller

Valnøddeboller smager dejligt , og de er velegnede til såvel ost som til marmelade. Hjemmelavede valnøddeboller er også et godt mellemmåltid. Denne opskrift på valnøddeboller er nem at gå til - og valnøddekernerne giver bollerne både en skøn smag og noget at tygge i.

Ingredienser

Valnøddeboller

20 g Smør
2 dl Mælk
1 dl Kærnemælk
25 g Gær
1 tsk Groft salt
100 g Hakkede valnøddekerner
400 g Hvedemel (ca. 6¾ dl)

Pensling

1 Sammenpisket æg

Sådan gør du

Valnøddeboller

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk med et låg eller et fugtigt viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 36 stykker og form dem til små boller. Sæt bollerne på bagepapir eller smurt bageplade i 4 ringe med 9 boller i hver.
  • Lad dem efterhæve i ca. 45 min. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Dejen kan naturligvis også formes til almindelige boller, til flutes eller lægges tæt i en lille bradepande.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10062 kJ / 2405 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1116 kJ / 267 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 11,5 % 7,5 g
Kulhydrat: 53,7 % 35,2 g
Fedt: 34,8 % 10,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/valnoddeboller/