Vandbakkelser med basilikumfyld

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

Frisk lille tapasanretning, som kan bruges både til forret, tapas eller buffetten.

Ingredienser

Tapasret

Antal portioner

Vandbakkelser

  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 sammenpisket æg

Basilikumfyld

Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og salt under omrøring. Rør dejen godt til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af. Rør det sammenpiskede æg i dejen lidt efter lidt. Dejen må ikke være for lind. Sæt med 2 skeer 24 små boller på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovnlågen de første 15 min. af bagetiden, da de kan falde sammen.

Basilikumfyld

Rør kvark og hytteost med de øvrige ingredienser og smag til. Stil fyldet tildækket i køleskabet indtil servering.

Ved serveringen

Flæk vandbakkelserne og kom fyldet i. Anret vandbakkelserne på et fad og pynt med basilikumblade.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Tips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: