Vandbakkelser med basilikumfyld
45 min

Vandbakkelser med basilikumfyld

Frisk lille tapasanretning, som kan bruges både til forret, tapas eller buffetten.
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vandbakkelser med basilikumfyld

Frisk lille tapasanretning, som kan bruges både til forret, tapas eller buffetten.

Tapasret

Antal portioner

Vandbakkelser

  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 sammenpisket æg

Basilikumfyld

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og salt under omrøring. Rør dejen godt til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af. Rør det sammenpiskede æg i dejen lidt efter lidt. Dejen må ikke være for lind. Sæt med 2 skeer 24 små boller på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovnlågen de første 15 min. af bagetiden, da de kan falde sammen.

Basilikumfyld

Rør kvark og hytteost med de øvrige ingredienser og smag til. Stil fyldet tildækket i køleskabet indtil servering.

Ved serveringen

Flæk vandbakkelserne og kom fyldet i. Anret vandbakkelserne på et fad og pynt med basilikumblade.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Tips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 53 %
Print