Vandbakkelser med basilikumfyld

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

Frisk lille tapasanretning, som kan bruges både til forret, tapas eller buffetten.

Ingredienser

Tapasret

Antal portioner

Vandbakkelser

  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 sammenpisket æg

Basilikumfyld

Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og salt under omrøring. Rør dejen godt til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af. Rør det sammenpiskede æg i dejen lidt efter lidt. Dejen må ikke være for lind. Sæt med 2 skeer 24 små boller på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovnlågen de første 15 min. af bagetiden, da de kan falde sammen.

Basilikumfyld

Rør kvark og hytteost med de øvrige ingredienser og smag til. Stil fyldet tildækket i køleskabet indtil servering.

Ved serveringen

Flæk vandbakkelserne og kom fyldet i. Anret vandbakkelserne på et fad og pynt med basilikumblade.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Tips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: