Vandbakkelser med blommefyld

Vandbakkelser med blommefyld

60+ min
Fryseegnet
Vandbakkelser er en skøn kage som kan varieres i det uendelige. Disse luftige vandbakkelser med bagte blommer og karamelflødeskum er i en klasse for sig. Prøv denne opskrift på vandbakkelser næste gang du skal imponere i det søde køkken.
https://www.arla.dk/opskrifter/vandbakkelser-med-blommefyld/

Sådan gør du

Bagetid for blommer:

Ca. 45 min. ved 200°.

Bagetid for vandbakkelser:

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Vandbakkelser - sådan gør du
  • Lav først karamelflødeskummet og frys det ned.
  • Bag blommerne i ovnen.
  • Lav herefter vandbakkelsesdejen og bag vandbakkelsestoppe midt i ovnen.
  • Fyld de afkølede vandbakkelser med skum og blommer. Pynt med vandbakkelserne og server.
Karamelflødeskum
  • Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme, til det er gyldent.
  • Tilsæt 1½ dl af fløden og kog cremen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er opløst igen.
  • Frys cremen i ca. 1 time.
Bagte blommer
  • Læg blommerne, med snitfladen opad, i en bradepande og drys med sukker og lakrids. Bag dem øverst i ovnen og køl af.
Vandbakkelser
  • Bring vand og smør i kog i en gryde.
  • Kom sukker og mel i, på én gang, og rør dejen til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af.
  • Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af æggene i dejen. Tilsæt evt. resten - dejen skal kunne formes til toppe.
  • Sæt dejen i 8 toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min.
  • Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.
  • Pisk resten af fløden til et let skum. Pisk det kolde karamelflødeskum luftigt. Flæk vandbakkelserne og fordel karameflødeskummet, blommer og det hvide flødeskum på underne. Læg overne på og pynt med flormelis og lakrids. Server straks.

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Energiindhold for hele retten:

7449 kJ / 1780 kcal

Næringsindhold pr. 100g

938 kJ / 224 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5,3 % 2,9 g
Kulhydrat: 24,4 % 13,5 g
Fedt: 70,3 % 17,8 g
Mere inspiration

Prøv også denne usandsynligt lækre cremebolle med to slags dej.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Karamelflødeskum
3 spsk Sukker
¼ liter Piskefløde
Bagte blommer
4 Store blommer i halve, fx viktoria
1 tsk Sukker
½ tsk Knust rålakrids
Vandbakkelser
1 dl Vand
50 g Smør
1 tsk Sukker
5 spsk Hvedemel
2 Sammenpiskede æg (ca. 1 dl)
Pynt
Flormelis og knust lakrids