Vandbakkelser med brombæris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Et alternativ til en vaffelis, der tager sig lidt pænere ud som gæstedessert.

Ingredienser

Antal portioner

Brombæris

Vandbakkelser

  • 2 dl vand
  • 100 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 3 sammenpiskede æg (ca. 2 dl)

Citron-flødecreme

Pynt

  • frisk mynte

Sådan gør du

Sådan gør du

Brombæris

Rør vand og sukker sammen. Mos brombærrene gennem en sigte ned i sukkerlagen. Pisk fløden til skum og vend det i frugtpureen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 1¾ liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen i ca. 6 timer. Rør jævnligt i isen under indfrysningen. Tag brombærisen ud af fryseren, form 12 kugler og læg dem på en bakke. Dæk bakken med film og stil den sammen med resten af isen tilbage i fryseren igen.

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i på en gang og rør dejen godt sammen. Varm dejen godt igennem, til den slipper gryde og ske. Kom dejen i en røreskål og afkøl den lidt. Tilsæt 1½ dl af de sammenpiskede æg lidt efter lidt under stadig omrøring. Tilsæt evt. resten af æggeblandingen - dejen skal kunne formes til små toppe. Sæt med 2 spiseskeer eller med sprøjtepose 24 små toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne. Luk ikke ovndøren op de første 10 min. af bagetiden, da vandbakkelserne let falder sammen. Tag en vandbakkelse ud efter endt bagetid og kontroller at den ikke falder sammen. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist. Frys halvdelen af portionen.

Citron-flødecreme

Pisk citronsaft og sukker sammen i en skål med en gaffel. Tilsæt piskefløden og pisk til blandingen får en cremet konsistens. Smag til.

Ved serveringen

Flæk de 12 vandbakkelser og læg en kugle is i hver. Anret de fyldte vandbakkelser på 6 portionstallerkener og hæld lidt citron-flødecreme ved. Server resten i en skål ved siden af. Pynt med mynte.

Bemærk

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Tip

Hvis brombærisen er frosset hård, stilles den i køleskabet i ca. 45 min., før den formes til kugler.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 62 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

En sød hvid vin på chenin blanc-druen vil fungere rigtig godt, fx en coteaux-du-layon Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær