Vaniljekage med softice, hindbær og lakridssirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(38 vurderinger)

60+ min

Dejlig saftig kage serveret med lækkert tilbehør. Kan serveres både til eftermiddagskaffen og som dessert.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Vaniljekage

  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 160 g hvedemel (ca. 2¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g smør - smeltet
  • 1 dl mælk
  • 200 g friske hindbær

Jordbæris

Pynt

  • lakridssirup
  • friske hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Vaniljekage

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver og vend det, drysset gennem en sigte, i æggeblandingen skiftevis med smør og mælk. Pensl en springform (ca. 22 cm i diameter). Kom dejen i formen og fordel hindbærrene på kagen. Bag kagen midt i ovnen, og lad den køle af på en rist.

Jordbæris

Blend imens jordbær med flormelis til en ensartet puré, og si puréen. Pisk fløden til et let flødeskum, og vend jordbærpuré og skyr forsigtigt heri. Kør isblandingen i en ismaskine i ca. ½ time - til den er frossen. Kom isen i en skål og pisk den til softice. Server isen sammen med den afkølede kage, lakridssirup og friske hindbær.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Du kan undlade at si jordbærpuréen til isen - for et mere rustikt udseende.
I stedet for at køre isen i en ismaskine, kan du fryse isen i en form (á ca. 1½ liter). Dæk med alufolie og stil isblandingen i fryseren. Frys den i 4-5 timer - rør af og til. Stil isen i køleskabet i 15-20 min. og pisk den til softice.

Tilberedningstip

Du kan lave lakridssiruppen selv. Kog 1½ dl vand sammen med 1 dl sukker og ca. 10 gram af din yndlingslakrids. Ønsker du en salt lakridssirup, kan du bruge saltlakrids fx piratos. Ønsker du den mere sød, kan du bruge en sødere lakrids, fx engelsk lakrids. Siruppen skal koge til en let sirupsagtig konsistens ca. 10 min. ved jævn varme. Den bliver lidt tykkere, når den bliver kold.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: