Vaniljekage med softice, hindbær og lakridssirup
60+ min

Vaniljekage med softice, hindbær og lakridssirup

Dejlig saftig kage serveret med lækkert tilbehør. Kan serveres både til eftermiddagskaffen og som dessert.
Bedømmelse (37 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vaniljekage med softice, hindbær og lakridssirup

Dejlig saftig kage serveret med lækkert tilbehør. Kan serveres både til eftermiddagskaffen og som dessert.

Opskriften gælder for 10 personer

Vaniljekage

  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 160 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g smeltet smør
  • 1 dl mælk
  • 200 g friske hindbær

Pynt

  • lakridssirup
  • friske hindbær

Fremgangsmåde:

Softice

Begynd med at gøre softicen klar efter anvisningen på emballagen. I ismaskinen i ca. ½ time eller i fryseren ca. 3½ time.

Vaniljekage

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker luftigt - ca. 3 min. Tilsæt vaniljekorn. Bland mel og bagepulver og vend det, drysset gennem en sigte, i æggeblandingen skiftevis med smør og mælk. Pensl en form, fx en springform (ca. 22 cm i diameter). Kom dejen i formen og fordel hindbærrene på kagen. Bag kagen midt i ovnen.

Tag isen ud af fryseren og pisk den bløde ismasse i ca. 3 min. til den er ensartet og cremet. Server softicen sammen med kage, lakridssirup og friske hindbær.

Tip

Du kan lave lakridssiruppen selv. Kog 1½ dl vand sammen med 1 dl sukker og ca. 10 gram af din yndlingslakrids. Ønsker du en salt lakridssirup, kan du bruge saltlakrids fx piratos. Ønsker du den mere sød, kan du bruge en sødere lakrids, fx engelsk lakrids. Siruppen skal koge til let sirupsagtig konsistens ca. 10 min. ved jævn varme. Den bliver lidt tykkere, når den bliver kold.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 29 %
Print