Varm smørsauce til kød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Prøv denne lækre opskrift på varm smørsauce til kød. Saucen har et twist af tør sherry og smager dejligt til både bøffer, koteletter og fileter!

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g svinemørbrad i tykke bøffer eller svinekoteletter, oksebøffer eller kalvefilet
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Smørsauce

  • 2 dl vand
  • 100 g koldt smør i tern
  • 1 tsk tør sherry eller cognac
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 1 kg kartofler
  • 600 g dampede grøntsager, fx broccoli og gulerødder

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber og steg det i gyldent smør i en pande. Tag kødet op og hold det varmt.

Smørsauce

Hæld vandet i panden og kog skyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl tilbage. Tag panden fra varmen. Pisk smørret i lidt efter lidt. Smørret må ikke smelte, men skal bevare en cremet konsistens. Smag saucen til med sherry og peber.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10107 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: