Varm smørsauce til kød

Bedømmelse

(2 vurderinger)

30 min

Prøv denne lækre opskrift på varm smørsauce til kød. Saucen har et twist af tør sherry og smager dejligt til både bøffer, koteletter og fileter!

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g svinemørbrad i tykke bøffer eller svinekoteletter, oksebøffer eller kalvefilet
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Smørsauce

  • 2 dl vand
  • 100 g koldt smør i tern
  • 1 tsk tør sherry eller cognac
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 1 kg kartofler
  • 600 g dampede grøntsager, fx broccoli og gulerødder

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber og steg det i gyldent smør i en pande. Tag kødet op og hold det varmt.

Smørsauce

Hæld vandet i panden og kog skyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl tilbage. Tag panden fra varmen. Pisk smørret i lidt efter lidt. Smørret må ikke smelte, men skal bevare en cremet konsistens. Smag saucen til med sherry og peber.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10107 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: