Varm smørsauce til kød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Prøv denne lækre opskrift på varm smørsauce til kød. Saucen har et twist af tør sherry og smager dejligt til både bøffer, koteletter og fileter!

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g svinemørbrad i tykke bøffer eller svinekoteletter, oksebøffer eller kalvefilet
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Smørsauce

  • 2 dl vand
  • 100 g koldt smør i tern
  • 1 tsk tør sherry eller cognac
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 1 kg kartofler
  • 600 g dampede grøntsager, fx broccoli og gulerødder

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber og steg det i gyldent smør i en pande. Tag kødet op og hold det varmt.

Smørsauce

Hæld vandet i panden og kog skyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl tilbage. Tag panden fra varmen. Pisk smørret i lidt efter lidt. Smørret må ikke smelte, men skal bevare en cremet konsistens. Smag saucen til med sherry og peber.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10107 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: