Varm smørsauce til kød

Varm smørsauce til kød

30 min
Prøv denne lækre opskrift på varm smørsauce til kød. Saucen har et twist af tør sherry og smager dejligt til både bøffer, koteletter og fileter!

Sådan gør du

  • Drys kødet med salt og peber og steg det i gyldent smør i en pande. Tag kødet op og hold det varmt.
Smørsauce
  • Hæld vandet i panden og kog skyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl tilbage. Tag panden fra varmen. Pisk smørret i lidt efter lidt. Smørret må ikke smelte, men skal bevare en cremet konsistens. Smag saucen til med sherry og peber.
Energiindhold for hele retten:

9521 kJ / 2276 kcal

Næringsindhold pr. 100g

408 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 22,5 % 5,4 g
Kulhydrat: 31,9 % 7,7 g
Fedt: 45,3 % 5 g
Alkohol: 0,3 %
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

400 g Svinemørbrad i tykke bøffer eller svinekoteletter, oksebøffer eller kalvefilet
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
Smørsauce
2 dl Vand
100 g Koldt smør i tern
1 tsk Tør sherry eller cognac
Friskkværnet peber
Hertil
1 kg Kartofler
600 g Dampede grøntsager, fx broccoli og gulerødder