Varm smørsauce til kød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Prøv denne lækre opskrift på varm smørsauce til kød. Saucen har et twist af tør sherry og smager dejligt til både bøffer, koteletter og fileter!

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g svinemørbrad i tykke bøffer eller svinekoteletter, oksebøffer eller kalvefilet
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Smørsauce

  • 2 dl vand
  • 100 g koldt smør i tern
  • 1 tsk tør sherry eller cognac
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 1 kg kartofler
  • 600 g dampede grøntsager, fx broccoli og gulerødder

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber og steg det i gyldent smør i en pande. Tag kødet op og hold det varmt.

Smørsauce

Hæld vandet i panden og kog skyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl tilbage. Tag panden fra varmen. Pisk smørret i lidt efter lidt. Smørret må ikke smelte, men skal bevare en cremet konsistens. Smag saucen til med sherry og peber.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10107 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: