Varm smørsauce til kød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Prøv denne lækre opskrift på varm smørsauce til kød. Saucen har et twist af tør sherry og smager dejligt til både bøffer, koteletter og fileter!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g svinemørbrad i tykke bøffer eller svinekoteletter, oksebøffer eller kalvefilet
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Smørsauce

  • 2 dl vand
  • 100 g koldt smør i tern
  • 1 tsk tør sherry eller cognac
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 1 kg kartofler
  • 600 g dampede grøntsager, fx broccoli og gulerødder

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber og steg det i gyldent smør i en pande. Tag kødet op og hold det varmt.

Smørsauce

Hæld vandet i panden og kog skyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl tilbage. Tag panden fra varmen. Pisk smørret i lidt efter lidt. Smørret må ikke smelte, men skal bevare en cremet konsistens. Smag saucen til med sherry og peber.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10107 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag