Vegetarisk linsegryde

Nøglehulsmærket opskrift

Vegetarisk linsegryde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(68 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Vegetarisk gryde med linser og grøntsager og med en herlig duft af koriander og spidskommen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 15 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 400 g blomkål i små buketter og stilken i mindre stykker
  • 2 gulerødder i mindre stykker (ca. 150 g)
  • 1 pose tikka masala kryddermix, fx santa maria eller tex mex
  • 100 g røde linser (ca. 2 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter vand
  • 2 tomater i grove stykker (ca. 100 g)

Pynt

  • friske korianderblade
  • 50 g cashewnødder

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 1 min. Tilsæt blomkål, gulerødder og tikka krydderiet og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt linser, salt og vand og bring retten i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tilsæt tomater. Bring retten i kog og smag til.

Drys retten med koriander og cashewnødder. Server med kvark og ris til.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: