Vegetarisk linsegryde

Nøglehulsmærket opskrift

Vegetarisk linsegryde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(68 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Vegetarisk gryde med linser og grøntsager og med en herlig duft af koriander og spidskommen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 15 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 400 g blomkål i små buketter og stilken i mindre stykker
  • 2 gulerødder i mindre stykker (ca. 150 g)
  • 1 pose tikka masala kryddermix, fx santa maria eller tex mex
  • 100 g røde linser (ca. 2 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter vand
  • 2 tomater i grove stykker (ca. 100 g)

Pynt

  • friske korianderblade
  • 50 g cashewnødder

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 1 min. Tilsæt blomkål, gulerødder og tikka krydderiet og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt linser, salt og vand og bring retten i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tilsæt tomater. Bring retten i kog og smag til.

Drys retten med koriander og cashewnødder. Server med kvark og ris til.

Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 18 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag