Karrygryde med mandeldrys

Karrygryde med mandeldrys

20 min
En dejlig grøntsagsret med både bid og masser af smag. De røde linser er et fint tilbehør. De koger lidt ud, men ikke mere end at der stadig er lidt at tygge på.

Sådan gør du

  • Skyl linserne grundigt og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 5 min. - ikke længere. Hæld linserne i en sigte og hold dem varme.
Mandeldrys
  • Bland alle ingredienserne.
  • Kom karrysauce og resten af ingredienserne i en tykbundet gryde. Bring retten i kog og kog den ved jævn varme i ca. 3 min. - rør af og til. Smag til.
  • Server karrygryden med de varme, kogte linser, naanbrød og mandeldrys.
Energiindhold for hele retten:

10140 kJ / 2424 kcal

Næringsindhold pr. 100g

369 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 19,3 % 4,2 g
Kulhydrat: 45,3 % 9,8 g
Fedt: 35,4 % 3,5 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

200 g Tørrede røde linser (ca. 2½ dl)
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
Mandeldrys
75 g Hakkede mandler - evt. ristede
1 dl Hakket bredbladet persille
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ liter Karrysauce
300 g Knoldselleri eller gulerødder i stave
2 Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
200 g Optøede edamamebønner
1½ spsk Fintrevet frisk ingefær
1 Stort hakket fed hvidløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt
Tilbehør
200 g Naanbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk